Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl
Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl

Wandelvakantie Alpenpanorama-Weg | Trektocht dwars door Zwitserland

Alpenpanoramaweg: wandelroute dwars door Zwitserland

Van het Bodenmeer naar het meer van Genève loopt een van de mooiste wandelroutes van Zwitserland: de Alpenpanorama-Weg. Van de 500 kilometer lange wandeling liep ik er 160. Een prachtige wandeltocht door het lieflijke Appenzellerland en het ruigere Centraal-Zwitserland. Met altijd op de achtergrond de adembenemende drie- en vierduizenders van de Alpen. Toppie!

SNP: 8 wandelvakanties in de Alpen

Met SNP wandel je ontspannen door de schitterende Alpen. Je logeert in kleinschalige accommodaties, wandelt met gps-tracks en je bagage wordt vervoerd. SNP biedt 4 wandelreizen met een groep en 4 individuele wandelreizen. Bekijk ze allemaal!

Zwaar lopen?

De Zwitserse Alpen, is dat niet zwaar lopen? Het valt reuze mee. De echte Alpen houd je alleen (met plezier) in het vizier. Zelf wandel je redelijk relaxt door het middengebergte van de Vooralpen. Hoger dan zo’n 1800 meter kom je niet. Dat neemt niet weg dat het af en toe flink klimmen en dalen is: dagen waarop je een kilometer stijgt, zijn geen uitzondering.

Koeien & kaas

Een concert van koeienbellen begeleidt je op je tocht door het Appenzellerland. Opeens snap je waar al die Milka-repen in de supermarkt vandaan komen. Nog nooit door zoveel nieuwsgierige koeien besnuffeld.

Koeien in de wei betekent veel traditionele Zwitserse kaasgerechten in de herbergen (‘Wirtschaften’) en restaurants waar je langskomt. Wapen je maag maar vast voor fondues, raclette’s en kaasplankjes.

Mooiste wandelvakanties in de Alpen

Zoek je een schitterende wandelvakantie in de Alpen? Pittige tochten, maar wel met bagagevervoer? Bekijk dan de 10 allermooiste wandelvakanties in de Alpen.

Bekijk de Top 10 Wandelvakanties in de Alpen >>

 

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!