De mooiste Kerstcadeaus bij Cameranu

NS-wandeling Meijendel | Wandelroute door de duinen van Den Haag

NS-wandeling Meijendel door de duinen van Den Haag

Even snoeven: ónze Kennemerduinen zijn een stuk mooier dan de duinen bij Den Haag. Zo, dat is eruit. Toch is dit een leuke, afwisselende NS-wandeling: door het Haagse Bos, langs paleis Huis ten Bosch (waar Willem-Alexander Maxima ten huwelijk vroeg) en landgoed Clingendael, en door de jonge duinen van Meijendel. In Wassenaar voert de wandeltocht door een wijk met schitterende villa's. Daar moet je tegen kunnen. Wanneer win ik die jackpot nou eens een keer?

Kraanwater voor Den Haag

Veeg voor je de duinen van Meijendel betreedt even je voeten: je loopt hier over het kraanwater van de Hagenezen. Meijendel is namelijk het waterwingebied voor Den Haag en Leiden.

Wat is er zo leuk aan deze wandeling?

Haagse Bos

NS-wandeling Meijendel door de duinen van Den HaagMiddenin het dichtbebouwde Den Haag ligt het Haagse Bos, een oase van rust voor wie het drukke stadsleven even wil ontvluchten. Dit bos, ook wel de groene long genoemd, verbindt de Haagse binnenstad met de landgoederen van Wassenaar.

Jachtdomein

Omdat er vroeger veel wild leefde, vormde het een ideaal jachtdomein waar de graven van Holland zich konden uitleven. Vanaf 1820 werd het omgevormd tot een park. Dankzij zorgvuldig beheer van Staatsbosbeheer is het tegenwoordig nog steeds een aantrekkelijk bos met een gevarieerde flora.

Willem van Oranje, bedankt!

Denk niet te licht over dit bos, het kent een historie die terugvoert tot de Middeleeuwen. Dat we hier nu kunnen lopen is te danken aan de Akte van Redemptie. Op 16 april 1576 tekende Willem van Oranje deze akte die tot de dag van vandaag het bos beschermt tegen de oprukkende stad. Dank Willem!

Volg boswachter Jenny

Ow ja: wie de (vrouwelijke) boswachter van het Haagse Bos wil volgen op Twitter: ga naar @BoswachterJenny. Overigens wil ik dit soort tweets liever niet lezen, maar het is niet anders: “Weer een melding van een bijtincident. Ouder en kind lastiggevallen door bijtgrage honden. Hoe houden we het bos leuk voor iedereen?”

Bekijk mijn foto's van deze wandeling

Hieronder een selectie van mijn foto's. Klik op een foto om te vergroten. Vervolgens kun je van foto naar foto doorklikken.

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpeditiesFOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!