Historische wandeling Den Haag: bombardement op Bezuidenhout Historische wandeling Den Haag: bombardement op Bezuidenhout
Zuid-Holland – rondwandeling – 5km

Historische wandeling Den Haag: bombardement op Bezuidenhout

Historische wandeling Den Haag: bombardement op Bezuidenhout Historische wandeling Den Haag: bombardement op Bezuidenhout
Zuid-Holland – rondwandeling – 5km

Historische wandeling Den Haag: bombardement op Bezuidenhout

De Haagse wijk Bezuidenhout werd op 3 maart 1945 per vergissing gebombardeerd door de geallieerden. Het was een van de grootste bombardementen op Nederland, die grote gevolgen had voor de wijk. Deze historische wandeling door Bezuidenhout vertelt je het bijzondere en tragische verhaal uit het einde van de oorlog.

Aan de wandel
Highlights van deze wandeling
  • Historische wandeling
  • Bijzonder en tragisch verhaal
  • De wijk Bezuidenhout
  • Ook leerzaam voor kinderen
Bekijk alle natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Bijzonder kijkje in het verleden

De historische wandeling van 5 kilometer voert door de wijk Bezuidenhout aan de hand van 13 borden langs de route. Foto's op deze borden geven je een goed beeld van de situatie vlak voor en na het bombardement. Zo krijg je een bijzonder kijkje in het verleden. Begeleidende teksten lichten de historische betekenis van deze plekken toe.

Historische wandeling Den Haag | Bombardement op Bezuidenhout

Fraaie panden & bijzondere nieuwbouw

Sowieso is de wandeling zeer de moeite waard. Je loopt langs fraaie panden uit het einde van de 19de eeuw, langs bijzondere nieuwbouw, door het mooie Haagse stadsbos en door winkelstraten. Voor een kop koffie of een broodje tref je genoeg mogelijkheden: je komt langs nogal wat cafés en restaurants. Ben je met kinderen? Op de route zijn meerdere speellocaties, bijvoorbeeld de houten speeltuin in het Haagse Bos.

Historische wandeling Den Haag | Bombardement op Bezuidenhout

Route & KidsQuiz

Meer informatie over de historie van de wijk en de plaatsen waar je langs loopt, en de precieze route vind je op de bijbehorende website www.bb45.nl. Daar kun je ook de leuke KidsQuiz downloaden. Deze 'Lees-, zoek- en kijk-vragen' kunnen je kinderen al tijdens de wandeling oplossen.

Historische wandeling Den Haag | Bombardement op Bezuidenhout

Reacties van bewoners

Op de website kun je ook mooie reacties op deze wandeling lezen van Bezuidenhouters, zoals:

  • "Fantastisch dat het vreselijke bombardement op deze manier levend wordt gehouden"
  • "We hebben alle dertien borden bestudeerd, super! Wist niet dat Bezuidenhout zo mooi was vroeger."
Historische wandeling Den Haag | Bombardement op Bezuidenhout

Foto's van deze wandeling

In dit artikel staat een aantal historische foto's van rond het bombardement op Bezuidenhout (en één moderne foto). Bron historische foto’s: Haags Gemeentearchief.

Documentaire over het bombardement

Wil je meer weten over de achtergronden van het bombardement op Bezuidenhout? Bekijk dan onderstaande documentaire met beelden en getuigenissen van slachtoffers.

 

Mooiste natuurhuisjes op de Veluwe!

Lekker eropuit naar de Veluwe. Een minivakantie wandelen of fietsen vanuit een superlekker natuurhuisje. Ik selecteerde de tien allermooiste!

Natuurhuisjes >>

Foto's van deze wandeling

stadswandeling den haag bezuidenhout-10
stadswandeling den haag bezuidenhout-11
stadswandeling den haag bezuidenhout-12
stadswandeling den haag bezuidenhout-13
stadswandeling den haag bezuidenhout-14
stadswandeling den haag bezuidenhout-15
stadswandeling den haag bezuidenhout-16
stadswandeling den haag bezuidenhout-17

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

10x de leukste vakantiehuisjes van Nederland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Nederland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes midden in natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

Leukste vakantiehuisjes Nederland >>

 

6x de leukste vakantiehuisjes aan zee!

Zoek je een heerlijk vakantiehuisje langs de Nederlandse kust? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes vlak bij duinen en zee. Lekker uitwaaien langs het strand of een duinwandeling maken. Speciaal voor jou selecteerde ik 6 unieke huisjes!

Leukste vakantiehuisjes aan zee >>


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy