De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Groene Wissel Leerdam (nr. 149) | Fruitbloesem langs de Linge

Groene Wissel Leerdam (nr. 149) | Fruitbloesem langs de Linge

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling14 km

Wat voor soort wandeling?Groene Wissel

Startplaats of station van deze wandelingLeerdam (station)

Hoe scoort deze wandeling?Frankwandelt-rating: 78/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk het wandelkaartje

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

In april trekt een supermagneet mij elk jaar naar Leerdam en omgeving. Ik móét dan de fruitbloesem zien bloeien. Geen ontkomen aan. En elk jaar opnieuw geniet ik me te barsten. Want wat is dit een heerlijk gebied om te wandelen als de pruimen, peren, appels en kersen in vol ornaat staan te bloeien.

Snel prachtig wandelen? De 7 mooiste Groene Wissels >>

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Absolute aanrader

Deze Groene Wissel Leerdam is een absolute aanrader die je langs vele hoogtepunten aan de Linge voert. Het heerlijke haventje van Leerdam om te beginnen. Het snoezige dorpje Acquoy met z'n scheve Pisa-torentje (en een mevrouw Pisa die aan de voet van de toren begraven ligt, ik verzin het niet...). De dromerige Linge die voortdurend naar je glinstert. En overal om je heen die overdadig bloeiende fruitbomen.

Wel veel asfalt...

Nadeel van de wandeling (en daarom geen Frankwandelt-rating AAA+): je gaat vooral over (rustig) asfalt. Maar dat neem ik graag op de koop toe. Als een verliefde kater loop ik te grijnzen naar de alomtegenwoordige bloesem.

Groene Wissel Leerdam (nr. 149) | Fruitbloesem langs de Linge

Parels langs de Linge

Deze wandeling loopt trouwens grotendeels over hetzelfde traject als de even mooie ANWB-wandeling Parels langs de Linge. Ik zal hem daarom niet weer helemaal opnieuw beschrijven, maar verwijs je, lui als ik ben, graag door.

Bekijk deze ANWB-wandeling >>

Groene Wissel Leerdam (nr. 149) | Fruitbloesem langs de Linge

Zaterdag 7 april 2017

Deze Groene Wissel heb ik gelopen op zaterdag 7 april 2017. De pruimenbomen stonden bijna overal vol in bloei (tenminste ik verslijt het voor pruim). De appels en peren komen later in april tot bloei. Ik ben zeker van plan de komende maanden terug te keren voor meer genieten en meer foto's.

Groene Wissel Leerdam (nr. 149) | Fruitbloesem langs de Linge

Bloeien de fruitbomen al in 2017?

Wil je de actuele stand van de fruitbloei weten? Kijk dan zeker op Fruittuinvannederland.nl. Daar kun je precies zien welke bomen waar en wanneer in bloei staan. Elke fruitsoort bloeit enkele weken. Ieder jaar verschilt het iets wanneer de eerste bloemetjes opengaan. Meestal start begin april de bloei van de pruimen en staan eind april/begin mei de appelbomen in bloei.

Snel prachtig wandelen? Alle Groene Wissels >>

Groene Wissels & Trage Tochten: betaald per 2021

Groene Wissels en Trage Tochten waren altijd gratis te downloaden. Helaas zijn dit vanaf 2021 betaalde routes. Kijk voor meer informatie op Wandelzoekpagina.nl.

Ga naar Wandelzoekpagina.nl >>

 

 

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

Foto’s van deze wandeling

Alle foto's in dit artikel heb ik geschoten met de Fujifilm X-T3, een compacte systeemcamera. Benieuwd naar deze camera? Bekijk mijn review. Of bekijk mijn Top 10 Systeemcamera's.

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

De 10 mooiste vakantiehuisjes van GelderlandDe 10 mooiste vakantiehuisjes van Gelderland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Gelderland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes middenin natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

10 mooiste natuurhuisjes van Gelderland >>

 

Tags: rondwandelingen, bloesemwandelingen, Groene Wissels, 10-15 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>