Sinterklaas bij CameraNU.nl

Groene Wissel Leerdam | Fruitbloesem langs de Linge

Groene Wissel Leerdam In april trekt een supermagneet mij elk jaar naar Leerdam en omgeving. Ik móét dan de fruitbloesem zien bloeien. Geen ontkomen aan. En elk jaar opnieuw geniet ik me te barsten. Want wat is dit een heerlijk gebied om te wandelen als de pruimen, peren, appels en kersen in vol ornaat staan te bloeien.

Absolute aanrader

Deze Groene Wissel Leerdam is een absolute aanrader die je langs vele hoogtepunten aan de Linge voert. Het heerlijke haventje van Leerdam om te beginnen. Het snoezige dorpje Acquoy met z'n scheve Pisa-torentje (en een mevrouw Pisa die aan de voet van de toren begraven ligt, ik verzin het niet...). De dromerige Linge die voortdurend naar je glinstert. En overal om je heen die overdadig bloeiende fruitbomen.

Groene Wissel Leerdam

Aan de wandel?

Afstand van deze wandeling14 km

Wat voor soort wandeling?Groene Wissel

Startplaats of station van deze wandelingLeerdam (station)

Hoe scoort deze wandeling? Frankwandelt-rating: 78/100

Bekijk het wandelkaartjeBekijk een kaartje van deze wandeling

Naar de routebeschrijvingDownload de routebeschrijving

Wel veel asfalt...

Nadeel van de wandeling (en daarom geen Frankwandelt-rating AAA+): je gaat vooral over (rustig) asfalt. Maar dat neem ik graag op de koop toe. Als een verliefde kater loop ik te grijnzen naar de alomtegenwoordige bloesem.

Parels langs de Linge

Deze wandeling loopt trouwens grotendeels over hetzelfde traject als de even mooie ANWB-wandeling Parels langs de Linge. Ik zal hem daarom niet weer helemaal opnieuw beschrijven, maar verwijs je, lui als ik ben, graag door.

Ga naar deze ANWB-wandeling >>

Zaterdag 7 april 2017

Deze Groene Wissel heb ik gelopen op zaterdag 7 april 2017. De pruimenbomen stonden bijna overal vol in bloei (tenminste ik verslijt het voor pruim). De appels en peren komen later in april tot bloei. Ik ben zeker van plan de komende maanden terug te keren voor meer genieten en meer foto's.

 

Bloeien de fruitbomen al in 2017?

Wil je de actuele stand van de fruitbloei weten? Kijk dan zeker op Fruittuinvannederland.nl. Daar kun je precies zien welke bomen waar en wanneer in bloei staan. Elke fruitsoort bloeit enkele weken. Ieder jaar verschilt het iets wanneer de eerste bloemetjes opengaan. Meestal start begin april de bloei van de pruimen en staan eind april/begin mei de appelbomen in bloei.

Bloeien de bomen?

Op die site staan ook de kenmerken van de verschillende fruitbloesems. Dan kun je checken aan welke fruitboom je je staat te vergapen. Veel wandel- en fruitplezier!

Herken je fruitboom >>

Gasterij het Posthuys LeerdamMooi hotelletje in de buurt

Wil je er echt een heerlijk uitje van maken? Boek dan een hotelletje in de buurt en je hebt een superweekendje. Mijn tip: Gasterij het Posthuys in Leerdam.

Het historische pand, voormalig postkantoor, straalt allure en rust uit. Toch heeft Het Posthuys een modern restaurant en frisse kamers in boetiekstijl. Gelukkig zijn tal van historische elementen behouden. Krijgt van 230 gasten op Trivago.nl gemiddeld een 9.1: "Fantastisch".

De 10 leukste hotels van GelderlandDe 10 leukste hotels van Gelderland!

Lekker eropuit in eigen land. Een minivakantie wandelen of fietsen. Met een superlekker hotelletje als hoogtepunt. Ik selecteerde de 10 allerleukste hotels van Gelderland. Ze staan voor je op een rij. Mis deze hotels niet!

Tags: rondwandelingen, bloesemwandelingen, Groene Wissels, 10-15 km

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!