Groene Wissel Leerdam (nr. 149): fruitbloesem langs de Linge Groene Wissel Leerdam (nr. 149): fruitbloesem langs de Linge
Zuid-Holland – Groene Wissel – 14km

Groene Wissel Leerdam (nr. 149): fruitbloesem langs de Linge

Groene Wissel Leerdam (nr. 149): fruitbloesem langs de Linge Groene Wissel Leerdam (nr. 149): fruitbloesem langs de Linge
Zuid-Holland – Groene Wissel – 14km

Groene Wissel Leerdam (nr. 149): fruitbloesem langs de Linge

In april trekt een supermagneet mij elk jaar naar Leerdam en omgeving. Ik móét dan de fruitbloesem zien bloeien. Geen ontkomen aan. En elk jaar opnieuw geniet ik me te barsten. Want wat is dit een heerlijk gebied om te wandelen als de pruimen, peren, appels en kersen in vol ornaat staan te bloeien.

Aan de wandel
Wandelkaart route
Highlights van deze wandeling
  • Bloeiende fruitbomen
  • Idyllische dorpjes
  • Scheve toren van Acquoi
  • Glasstad Leerdam
  • Meanderende Linge
  • Alleen in fruitbloeitijd interessant
Bekijk alle natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Absolute aanrader

Deze Groene Wissel Leerdam is een absolute aanrader die je langs vele hoogtepunten aan de Linge voert. Het heerlijke haventje van Leerdam om te beginnen. Het snoezige dorpje Acquoy met z'n scheve Pisa-torentje (en een mevrouw Pisa die aan de voet van de toren begraven ligt, ik verzin het niet...). De dromerige Linge die voortdurend naar je glinstert. En overal om je heen die overdadig bloeiende fruitbomen.

Wel veel asfalt...

Nadeel van de wandeling (en daarom geen Frankwandelt-rating AAA+): je gaat vooral over (rustig) asfalt. Maar dat neem ik graag op de koop toe. Als een verliefde kater loop ik te grijnzen naar de alomtegenwoordige bloesem.

Groene Wissel Leerdam (nr. 149) | Fruitbloesem langs de Linge

Parels langs de Linge

Deze wandeling loopt trouwens grotendeels over hetzelfde traject als de even mooie ANWB-wandeling Parels langs de Linge. Ik zal hem daarom niet weer helemaal opnieuw beschrijven, maar verwijs je, lui als ik ben, graag door.

Bekijk deze ANWB-wandeling >>

Groene Wissel Leerdam (nr. 149) | Fruitbloesem langs de Linge

Zaterdag 7 april 2017

Deze Groene Wissel heb ik gelopen op zaterdag 7 april 2017. De pruimenbomen stonden bijna overal vol in bloei (tenminste ik verslijt het voor pruim). De appels en peren komen later in april tot bloei. Ik ben zeker van plan de komende maanden terug te keren voor meer genieten en meer foto's.

Groene Wissel Leerdam (nr. 149) | Fruitbloesem langs de Linge

Bloeien de fruitbomen al?

Wil je de actuele stand van de fruitbloei weten? Kijk dan zeker op Rivierenland.nl/fruit. Daar kun je precies zien welke bomen waar en wanneer in bloei staan. Elke fruitsoort bloeit enkele weken. Ieder jaar verschilt het iets wanneer de eerste bloemetjes opengaan. Meestal start begin april de bloei van de pruimen en staan eind april/begin mei de appelbomen in bloei.

Wandeldatum en routebeschrijving

Deze wandeling heb ik gedaan op zaterdag 8 april 2017. In het kadertje hieronder zie je meer informatie over de gids waaruit de wandeling afkomstig is. De meest recente versie van routebeschrijving, kaartje en gps-track kun je (met een abonnement of tegen betaling) downloaden op Wandelzoekpagina.nl.

Bekijk op Wandelzoekpagina.nl >>

 

Mooiste natuurhuisjes op de Veluwe!

Lekker eropuit naar de Veluwe. Een minivakantie wandelen of fietsen vanuit een superlekker natuurhuisje. Ik selecteerde de tien allermooiste!

Natuurhuisjes >>

Foto's van deze wandeling

Alle foto's in dit artikel heb ik geschoten met de Fujifilm X-T3, een compacte systeemcamera. Benieuwd naar deze camera? Bekijk mijn review. Of bekijk mijn Top 10 Systeemcamera's.
groene wissel leerdam-10
groene wissel leerdam-11
groene wissel leerdam-12
groene wissel leerdam-13
groene wissel leerdam-14
groene wissel leerdam-15
groene wissel leerdam-16
groene wissel leerdam-16a
groene wissel leerdam-17
groene wissel leerdam-18
groene wissel leerdam-19
groene wissel leerdam-20
groene wissel leerdam-21
groene wissel leerdam-22
groene wissel leerdam-23
groene wissel leerdam-24
groene wissel leerdam-25
groene wissel leerdam-26
groene wissel leerdam-27
groene wissel leerdam-28
groene wissel leerdam-29
groene wissel leerdam-30
groene wissel leerdam-31
groene wissel leerdam-32

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

10x de leukste vakantiehuisjes van Nederland!

Zoek je een bijzonder vakantiehuisje in Nederland? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes midden in natuurgebieden. Ver weg van de massa geniet je van diepe rust en heerlijke natuur. Speciaal voor jou selecteerde ik de 10 mooiste!

Leukste vakantiehuisjes Nederland >>

 

6x de leukste vakantiehuisjes aan zee!

Zoek je een heerlijk vakantiehuisje langs de Nederlandse kust? Natuurhuisje.nl heeft een prachtig aanbod van huisjes vlak bij duinen en zee. Lekker uitwaaien langs het strand of een duinwandeling maken. Speciaal voor jou selecteerde ik 6 unieke huisjes!

Leukste vakantiehuisjes aan zee >>


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy