5x mooiste wintersportgebieden: sneeuwwandelen & langlaufen 5x mooiste wintersportgebieden: sneeuwwandelen & langlaufen

5x mooiste wintersportgebieden: sneeuwwandelen & langlaufen

5x mooiste wintersportgebieden: sneeuwwandelen & langlaufen 5x mooiste wintersportgebieden: sneeuwwandelen & langlaufen

5x mooiste wintersportgebieden: sneeuwwandelen & langlaufen

Zoek je een mooie bestemming voor je actieve wintervakantie? Sneeuwwandelen en langlaufen op plekken die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme? Bekijk de 5 allermooiste wintergebieden: Lofoten, Dolomieten, Jotunheimen, Salzburgerland en Kungsleden. Plus de beste tips voor onvergetelijke vakanties in de sneeuw. “Een reis om niet gauw te vergeten!”

Bekijk alle natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

1. De Lofoten in Noorwegen

De Lofoten in Noorwegen: een betoverend landschap van bergen, water en ongerepte natuur. Bespikkeld met hier en daar kleurrijke vissershuisjes. De idyllische dorpjes langs de kust geven warme charme aan de grijze bergen, die met hun indrukwekkende pieken uit het water oprijzen.

Lofoten: een ware schatkist

Na een bergwandeling kun je heerlijk uitwaaien op het strand. ’s Avonds geniet je van de authentieke Noorse keuken met versgevangen vis. De Lofoten vormen voor natuurliefhebbers en (sneeuw)wandelaars een ware schatkist. De bewoners van de eilandjes tonen je graag de mooiste pareltjes. Op en top genieten dus!

Toptips: wintervakanties op de Lofoten

Hieronder twee heerlijke actieve wintervakanties op de Lofoten.
Uit de reviews: “Deze reis is prachtig. We hebben vier avonden achter elkaar noorderlicht kunnen zien, soms zelfs vanaf het dak van het hotel. De wandel omstandigheden fantastisch, weinig wind en zon overgoten met lichte vorst. De tracks zijn allemaal gemaakt in prima sneeuw met bijzondere rijp aan de bomen. We hebben de eland, vos en zeearend gespot en sporen van de veelvraat gevonden. Het zou zo maar kunnen dat dit moeilijk wordt geëvenaard.”

 

2. De Dolomieten in Italië

De indrukwekkende Dolomieten in Italië: te midden van dit mooiste kalkmassief van de Alpen maak je prachtige winterwandeltochten. Tussen de imposante wanden van dolomiet vergaap je je aan alle bijzondere planten en dieren in dit gebied.

Sneeuwavonturen (en heerlijk eten)

Beginnende én gevorderde wandelaars en wintersporters halen hun hart op terwijl ze van berghut naar berghut trekken. De panoramische uitzichten onderweg zijn adembenemend. Na alle sneeuwavonturen schuif je natuurlijk aan voor een culinaire beloning. Want hé, je bent hier wel in Italië!

Toptips: wintervakanties in de Dolomieten

Hieronder drie heerlijke actieve wintervakanties in de Dolomieten.
Uit de reviews: “Heel professionele introductie in het langlaufen, in de schitterende omgeving van Dobbiaco, met een heel fijn hotel (Union). Van elke minuut genoten én ontzettend veel bijgeleerd. Een reis om niet gauw te vergeten!”

 

3. Jotunheimen in Noorwegen

De Jotunsheimen in het zuiden van Noorwegen is een gebied van superlatieven. De hoogste top van Noorwegen, de langste waterval en de ene scherpe piek na de andere ruige gletsjer. Je vindt ze allemaal in de Jotunheimen.

Vriendelijk natuurparadijs

Toch is het zeker geen onherbergzaam gebied: dit natuurparadijs is ook vriendelijk voor beginnende wandelaars en langlaufers. De dalen en relatief eenvoudig te beklimmen bergen hebben een goed padennetwerk, dat van berghut naar berghut loopt. Reis bijvoorbeeld langs het groenblauwe Gjendemeer en overnacht in sfeervolle fjellstues. De Jotunheimen verdienen het door jou ontdekt te worden.

Toptips: wintervakanties in Jotunheimen

Hieronder twee heerlijke actieve wintervakanties in Jotunheimen.
Uit de reviews: “Voor de sportieve (winter)liefhebbers van Noorwegen een absolute aanrader. Een hotel dat de rustieke uitstraling van 1898 combineert met datgene wat een SNP reiziger aan comfort mag verwachten. Op en top eten op restaurant niveau! En geweldige gastheer en gastvrouw.”

 

4. Winterreis in Finland

Schitterende winterwandelreis in Finland. Je maakt dagwandelingen op sneeuwschoenen vanuit de sfeervolle houten Oivangin Lodge, gelegen in de besneeuwde bossen aan de oever van het bevroren Singerjärvimeer.

Kans op het noorderlicht

Onder begeleiding van een deskundige lokale gids verken je het Oulanka Nationaal Park, Livaara, Ruka en het Nationaal Park Riisintunturi. Je wandelt door een winters paradijs met prachtig besneeuwde bomen. Maak eventueel een sledetocht met husky’s of bezoek een rendierfarm. Wie weet zie je het noorderlicht deze week!

Toptips: wintervakantie in Lapland

Hieronder een heerlijke actieve wintervakantie in Finland. Reizigersoordeel: 88/100!
Uit de reviews: “Geweldige reis gehad, in alle opzichten! Sneeuw, zon, Noorderlicht, kou en minder kou, alles was aanwezig en onze gastheer Heikki en gids Piritta waren geweldig. Prima verzorging en zeker voor herhaling vatbaar.”

Bekijk deze heerlijke wintervakantie >>

 

5. Salzburgerland in Oostenrijk

Het Salzburgerland in Oostenrijk is een waar paradijs voor sneeuwaanbidders en liefhebbers van berglandschappen. Adem de frisse lucht in en trek naar de besneeuwde bergen. Kies voor een sneeuwvakantie vanuit sfeervolle hotels of trek van de ene knusse hut naar de andere.

Onthaasten in de stille sneeuw

Onderweg geniet je van de knerpende verse sneeuw onder je voeten, een stralend blauwe lucht boven je hoofd en indrukwekkende uitzichten op de ongerepte natuur. Ver weg van de drukbevolkte pistes hoor je soms alleen je eigen ademhaling. Sssstttt: hier is het nog stil! Perfect gebied voor een actieve vakantie, die toch uitnodigt tot onthaasten.

Toptips: wintervakanties in Salzburgerland

Hieronder drie heerlijke actieve wintervakanties in het Oostenrijkse Salzburgerland.
Uit de reviews: “SNP heeft de gehele reis tot in de puntjes verzorgd. Het vervoer per trein is erg comfortabel. Het aanbod van een combireis, waarbij zowel langlaufen als sneeuwwandelen wordt aangeboden, is ideaal. Wij kijken uit naar het winteraanbod van 2018.”

 

 

Bekijk de wandelreizen van SNPSmaak te pakken? Bekijk de mooiste wandelreizen van SNP

Actieve wandelreizen over de hele wereld: SNP Natuurreizen van de ANWB is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

Alle privé-reizen >>

Alle groepsreizen >>

 

 


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy