Review van Haglofs Goretex Jassen Review van Haglofs Goretex Jassen
Review van Haglofs Goretex Jassen Review van Haglofs Goretex Jassen

Review van Haglofs Goretex Jassen

Haglofs Goretex regenjassen: ze zitten fantastisch, ze zien er prachtig uit, maar de kwaliteit laat te wensen over. Als je iets van een Goretex regenjas verwacht is het toch wel dat hij de regen buiten houdt. Ik heb nu achter elkaar twee keer een Haglofs Goretex regenjas gehad die niet deugde: beide jassen gingen ver voor hun tijd flink lekken. Ligt het aan Haglofs of ligt het aan Goretex?

De beste Goretex regenjassen bij Bever

Deze jas is niet meer verkrijgbaar. Zoek je een Goretex regenjas? Eentje die de regen buitenhoudt én goed ademt zodat jij lekker droog blijft? Bij Bever.nl hebben ze een zeer ruime voorraad ademende regenjassen. Neem eens een kijkje.

Alle regenjassen bij Bever voor heren >>

Alle regenjassen bij Bever voor dames >>

Bever is uitgeroepen tot Beste Winkelketen én Beste Webshop in de categorie sport

Bekijk regenjassen op Bever.nlMooie Goretex regenjassen

Twee keer viel ik voor de charmes van het Haglofs-design. Omdat ik nogal slank ben en lange armen heb zijn dit de jassen die me het beste zitten. Ze zijn slank gesneden, de materialen zien er perfect uit. De ritsen bijvoorbeeld mooi afgewerkt, de naden prima geseald, de jassen sluiten perfect aan bij de polsen door middel van klittenbandsluitingen. De capuchon is ook perfect afgewerkt. Dus eigenlijk is het twee keer liefde op het eerste gezicht geweest.

Haglof Titan Jacket

De eerste jas, de superlichte Haglofs Titan Jacket kocht ik begin 2010 voor 330 euro. Ik vroeg me destijds af of die jas wel een zware rugzak kon verdragen. Dat moest geen probleem zijn, meldde de winkelbediende van Bever, en ook de Haglofs-website vond dat dat moest kunnen. Op essentiële plekken had de jas versterkingen, en alleen waar dat kon het dunnere en dus kwetsbaardere Paclite van Goretex.

Zeiknat

Maar eind 2011, binnen twee jaar na aanschaf, bleef ik niet droog meer in die jas. Sterker nog, ik werd zeiknat als het regende. En dat voor een jas van ruim 300 euro, dat is te gek voor woorden natuurlijk. Ik terug naar Bever, die de jas opstuurde naar Haglofs. Na vier weken kreeg ik het antwoord: ik kreeg een tegoedbon voor het aankoopbedrag. Dat vond ik terecht maar ook sympathiek.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Haglofs Spitz II Jacket

Toen nog, bijna drie jaar geleden, dacht ik: het zal niet aan Haglofs liggen, het was vast ongelukkig toeval dat die jas ging lekken. Ik had namelijk het volste vertrouwen in Goretex – “Guaranteed to keep you dry”. Dus viel ik weer voor een schitterende Haglofs-jas. Ditmaal de Haglofs Spitz II Jacket, die 450 euro kostte. Een nog mooiere jas die ik met veel plezier droeg. Sterker ditmaal: de jas was veel robuuster, met drielaags Goretex plus verstevigingen op schouders en heupen. Echt een jas die je draagt als je gaat backpacken, zoals ik vaak doe. Mij kon niks meer gebeuren, dacht ik.

Haglofs Titan JacketHalf uur onder de douche

Maar helaas: na ruim twee jaar ging de jas lekken. Dat was toch te gek voor woorden. Ik heb nog een half uur onder de douche gestaan met die jas aan om te checken of ik niet gek geworden was. Maar het was niet te ontkennen: op verschillende plekken lekte de jas door.

Testen bij Bever

Terug naar Bever weer. Daar heeft een zeer aardige en geduldige medewerker (topwinkel!) direct een aantal testjes gedaan waarbij water onder druk op de jas gezet werd. “Ja hij spuit erdoorheen!”, riep de medewerker bijna verheugd. En ook ik was blij dat ik toch niet gek was. De jas lekte echt op een paar plekken aardig door. Mijn prachtige Haglofs Spitz II werd teruggestuurd naar Haglofs en alweer na vier weken kreeg ik bericht dat ik een tegoedbon kon ophalen bij Bever. Alweer erg sympathiek.

Arcteryx Alpha FL JacketArc'teryx Alpha FL Jacket

Vandaag heb ik met spijt afscheid genomen van Haglofs. Ik heb de Arc'teryx Alpha FL Jacket voor 350 euro aangeschaft. Een op het oog en voor het gevoel heel gaaf en licht jasje, en toch robuust uitgevoerd met de stevigste versie van Goretex: Goretex Pro. Ik ben benieuwd. Houdt deze jas de regen buiten of klop ik over twee jaar weer aan bij Bever?

Goretex jassen: regelmatig wassen

Bij Bever aan de Amsterdamse Overtoom hebben ze me op het hart gedrukt de jas goed te verzorgen. Dit betekent: heel regelmatig wassen met een goed technisch wasmiddel en vervolgens de jas impregneren. Dat verlengt de levensduur van de Goretex jas enorm.
Regelmatig wassen zorgt er ook voor dat als er iets mis is met de jas, de fabrikant jou geen verwijten kan maken. Het grootste probleem bij dit soort Goretex jassen is dat de lagen verlijmd zijn. Als er huidvet tussen die lagen komt, dan laat de lijm los en kunnen er scheuren ontstaan in het Goretex waardoor de jas gaat lekken. Dus lekker vaak wassen die Goretex jas!

Alle regenjassen bij Bever voor heren >>

Alle regenjassen bij Bever voor dames >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy