Beste wandelapps op je smartphone voor Android & iPhone Beste wandelapps op je smartphone voor Android & iPhone
Beste wandelapps op je smartphone voor Android & iPhone Beste wandelapps op je smartphone voor Android & iPhone

Beste wandelapps op je smartphone voor Android & iPhone

Lekker wandelen kan op vele manieren. Helemaal hip is het tegenwoordig om met een wandelapp op pad te gaan. Maar wat is een goeie app om mee te wandelen? De beste wandelapps voor je smartphone heb ik voor je op een rij staan.

Bekijk de Top 10 smartphones bij Bol.comBeste smartphones

Zoek je nog een goede smartphone om die wandelapp op te installeren? Kijk dan eens naar de lijst met Best Verkochte Smartphones bij Bol.com, een van mijn favoriete online winkels:

Best Verkochte Smartphones op Bol.com >>

 

Wandelapp Wandelen in NederlandApp Wandelen

Inmiddels gebruiken meer dan 100.000 wandelaars de app met de korte en krachtige naam ‘Wandelen’. De app is gratis te downloaden en je krijgt dan direct honderden wandelroutes. Wil je meer? Vanaf 99 cent kun je een provinciemodule toevoegen. Daarmee breidt je het aantal wandelingen in de app fors uit (tot honderden routes per provincie).

De app bevat meer dan 5.000 wandelroutes. Er komen ook steeds meer routes in België.

Bekijk op Appwandelen.nl >>

 

Wandelapp Natuur Routes van NatuurmonumentenNatuur Routes

De gratis applicatie Natuur Routes is ontwikkeld door Natuurmonumenten. Naast wandelroutes worden ook fiets- en vaarroutes, speciale kinderroutes en langeafstandsroutes aangeboden. Momenteel zijn er ‘slechts’ 300 routes beschikbaar, maar deze routes worden wel aangevuld door audioverhalen van boswachters en markeringen bij bijzondere punten op de route.

Bekijk op Natuurmonumenten.nl >>

 

Wandelzapp

Wandelapp Wandelzapp van Wandelzoekpagina.nlWandelZapp is ontwikkeld door de makers van de bekende website ‘Wandelzoekpagina’ en biedt ruim 800 gevarieerde routes aan door heel Nederland. De afstanden lopen uiteen van 4 tot 26 kilometer per route. De meeste routes zijn de welbekende Groene Wissels van Bart van der Schagt en de Trage Tochten van Rob Wolfs, twee door de wol geverfde routemakers.

De eerste route van WandelZapp is gratis, daarna kan de gebruiker ervoor kiezen om per route te betalen of een jaarabonnement af te sluiten. Voor Androidgebruikers kost de app € 2,17 per route of € 15,72 per jaar. Voor iPhone gebruikers kost dit respectievelijk € 1,99 of € 12,99.

Bekijk op Wandelzoekpagina.nl >>

 

Wandelapp AbellifeAbellife

Net als Natuur Routes beperkt Abellife zich niet alleen tot wandelroutes: ook fiets-, kinder- en vaarroutes komen aan bod. Daarnaast wordt er (via GPS) aandacht besteed aan leuke details die op de route liggen. Denk bijvoorbeeld aan kleine Mariakapelletjes of streekproducten. Ook zorgt de app voor geluidsfragmenten van vogels die in de omgeving van de route leven, zodat je op zoek kan gaan naar de specifieke fladderaars.

De prijzen van de routes verschillen sterk: sommige routes zijn gratis, anderen worden gekocht in bundels van € 1,79 voor twee routes tot € 12,99 voor dertig routes.

Bekijk op Abellife.nl >>

 

Wandelapp Natuur in NederlandNatuur in Nederland

Natuur in Nederland is gebaseerd op het gelijknamige boek van Frank Berendse. Ondanks dat de app slechts 16 gratis routes bevat, is dit zeker een aanrader voor de liefhebber. De wandelaar wordt meegenomen langs 10 kenmerkende gebieden in het Nederlandse landschap. Denk hierbij aan de Waddeneilanden of het Limburgs heuvellandschap.

Je krijgt als wandelaar zeer veel informatie over het natuurlandschap waar je je op dat moment bevindt. ‘Natuur in Nederland’ is gratis en bevat routes van 3 tot 15 kilometer.

Bekijk op Natuurinnederland.nl >>

 

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy