Foto van Frank in een olijfboom in Italië
Foto van Frank met boom
Foto van paard
Foto van weidebeekjuffer
Foto van Frank
Foto van vos
Foto van Frank
Foto van kat
Foto van Frank met rugzak
Foto van Frank met rugzak
Foto van het tentje van Frank
Foto van Frank
Foto van koeien in de Alpen
Foto van Frank die fotografeert

Wie zit er achter Frankwandelt?

Frankwandelt.nl biedt inspiratie voor wandelaars, in woord & beeld. Met zo'n 100.000 unieke bezoekers per maand is dit het best bezochte wandelblog van Nederland. Ben je benieuwd wie er achter Frankwandelt zit? Lees alles over blogger Frank van der Meer!

Aantal wandelingen

3278

Gelopen kilometers

65086

Aantal landen

15

Moeilijke voeten

Als kind had ik ‘moeilijke voeten’: ik liep met mijn voeten naar binnen, struikelde regelmatig en kreeg schoenen op maat. Ik vond wandelen destijds ook stomvervelend. Een zondagmiddag naar het bos voor een wandeling – iets ergers was er in mijn ogen niet te bedenken. Veel liever lag ik in de schaduw van een boom urenlang te lezen in een deeltje van De Kameleon uit de bieb.

Trektocht met emaillen pan

Lezen doe ik nog steeds graag, maar wandelen heeft me gegrepen in m’n studententijd – economie en filosofie. Studievrienden namen me mee – een dagtocht in de duinen, een trektocht door de Ardennen. Achteraf gezien waren we op die trektocht slecht voorbereid. Een van mijn vrienden had een enorme emaillen soeppan op z’n rugzak gebonden, de tent lekte en m’n schoenen waren te klein (au!). Toch kreeg ik de smaak van het wandelen goed te pakken.

Een plezierige ziekte

Al een jaar of dertig ben ik besmet met het wandelvirus. Een plezierige ziekte die gezond schijnt te zijn. Gezondheid is voor mij een mooie bijvangst. Ik ga vooral wandelen omdat ik daar gelukkig van word. Van de stilte en de natuur. De simpele, bijna meditatieve beweging van het lopen. De wisseling van de seizoenen. Van eeuwenoude eiken, overwoekerde paadjes, bloeiende fruitbomen.

Dieren onderweg

Dieren onderweg verhogen die wandelvreugde nog. Van het opgewekte vogelgekwetter in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug smelt mijn chagrijn als sneeuw voor de zon. Koeien maken me aan het lachen door die onweerstaanbare combinatie van nieuwsgierigheid en angst. En ik kan bijna niet langs paarden lopen zonder ze op de foto te zetten – wát een kracht en gratie!

De aardbol rond

Inmiddels heb ik al heel wat wandelkilometers in de benen. Die zijn gaan zitten in onnoemelijk veel dagtochten in Nederland – jaarlijks rond de 80. Maar ook in flink wat trektochten met rugzak in het buitenland. Ik heb eens uitgerekend dat ik inmiddels een afstand heb afgelegd die gelijkstaat aan anderhalf rondje om de aardbol.

Dankzij m’n werk

Frankwandelt is bijna van nature ontstaan toen ik bij mijn werkgever de website mocht gaan ‘doen’, in 2011. Direct dacht ik: laat ik zelf een site beginnen, dan weet ik in ieder geval hoe dat moet. Maar waar moet die site nou over gaan? Je raadt het al...

Mijn website is geboren op Sinterklaasavond: 5 december 2011. Een mooier cadeau kan ik niet bedenken. Sinds die pakjesavond is Frankwandelt mijn lust en mijn leven. Dagelijks ben ik ermee bezig, zo’n 40 uur per week.

Dromen van Frankwandelt

Op Frankwandelt komt alles samen waar ik van hou: wandelen, schrijven, mijn mening geven, anderen inspireren, fotograferen, met vormgeving en techniek bezig zijn. Ik droom soms zelfs van mijn website. En van wandelen natuurlijk.

Mijn enthousiasme voor wandelen breng ik op Frankwandelt voor het voetlicht. Je vindt er honderden verslagen van mijn wandelavonturen in woord en beeld. Hopelijk vind jij daar inspiratie in voor je eigen wandeltochten!

Website over camera’s

Vanuit mijn liefde voor fotograferen is een sub-website ontstaan over camera’s en verrekijkers. Ook hier ben ik heel graag en veel mee bezig. Mocht je daar benieuwd naar zijn: neem eens een kijkje.

Interessante pagina’s

Er valt natuurlijk meer te vertellen. Maar ik laat het hierbij. Dan hou jij tijd over om onderstaande interessante pagina’s te bekijken 😉

Toch nog een paar minuutjes over? Lees dan een paar leuke interviews met mij over Frankwandelt in de wandelbijlage van NRC en op de website Schrijfvis.nl!

Waarom staan er advertenties op Frankwandelt?

Op Frankwandelt.nl kom je advertenties tegen. Misschien vind je dat jammer. Bedenk dan: dankzij advertentie-inkomsten kan ik deze website onderhouden en verder verbeteren. Zonder dat het jou één cent kost. Lees hoe dat werkt.

Rest mij je veel plezier te wensen met mijn site, en met wandelen natuurlijk. Heb je tips of vragen? Neem gerust contact met me op!

Wandelgroet van Frank

Jouw huisje midden in de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes midden in de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan.

  • Midden in unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy