Winnaar Wandeltrofee 2016: ‘Geopaden op de Stuwwal’ Winnaar Wandeltrofee 2016: ‘Geopaden op de Stuwwal’
Winnaar Wandeltrofee 2016: ‘Geopaden op de Stuwwal’ Winnaar Wandeltrofee 2016: ‘Geopaden op de Stuwwal’

Winnaar Wandeltrofee 2016: ‘Geopaden op de Stuwwal’

[4 maart 2016] De wandelgids ‘Geopaden op de Stuwwal’ heeft de Wandeltrofee 2016 voor de beste wandelroute van Nederland gewonnen. De wandelgids voert je in 12 prachtige wandelingen door de omgeving van Kleve, Mook, Groesbeek, Beek-Ubbergen en Nijmegen. Snel maar eens gaan wandelen daar!

Wandeltrofee 2016

De winnaar van de Wandeltrofee 2016 werd bekend gemaakt op de Nederlandse editie van de Fiets en Wandelbeurs 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht. De Wandeltrofee 2016 werd op 20 februari 2016 uitgereikt aan de auteurs van de winnende gids: Henk Blaauw, Lex Kempers, Jo Louppen en Jan Noordik.

Met kop en schouders

Volgens de jury stak de wandelgids met kop en schouders boven de andere wandelpublicaties uit. “Een fraai uitgegeven gids over een boeiend thema. De auteurs, (ex-)wetenschappers verbonden aan de Radboud Universiteit, weten hun kennis van de geologie van het landschap op voortreffelijke wijze over te brengen. De informatie is helder en beknopt en leidt nergens af van waar het in essentie om gaat: de wandeling.” Klinkt helemaal super!

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Geologische fenomenen

De geopaden leiden door het stuwwal-gebied in de Duits-Nederlandse grensstreek. Terwijl je door de natuur loopt, kom je onderweg geologische fenomenen tegen, met uitleg op informatiepanelen. Lekker wandelen en leren tegelijk dus.

Oeroud landschap

“Aan de hand van de uitgave leer je als wandelaar dit oeroude landschap, gevormd in de voorlaatste ijstijd ruim 160.000 jaar geleden, als het ware lezen”, aldus juryvoorzitter Joost Vermeulen. Dat de routes in het veld niet zijn gemarkeerd, leidt volgens Joost nergens tot verwarring. “Met deze gids in de hand zijn alle wandelingen prima te volgen. Bovendien is er een prima website waarop de tracks te downloaden zijn.”

Zes genomineerden

De wandelgids ‘Geopaden op de Stuwwal’ was een van de zes genomineerden. Naast de winnaar waren nog twee wandelgidsen genomineerd: ‘Natuurparels in Midden-Limburg’ en ‘Op pad in Rotterdam’. Nieuw dit jaar waren twee wandelnetwerken: Hof van Delfland en Groene Hart.

Fiets en Wandelbeurs: 23.000 bezoekers

De Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee het wandelen in binnen- en buitenland wil stimuleren. De Nederlandse editie van de Fiets en Wandelbeurs kende dit jaar een recordaantal bezoekers. Meer dan 23.000 bezoekers bezochten de Utrechtse Jaarbeurs in het weekend van 20 en 21 februari.

Praktische informatie

'Geopaden op de stuwwal' kost €12,95 (verzendkosten: €1,95) en is een uitgave van Uitgeverij Matrijs.

Bestel de gids >>

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy