Het Westerwoldepad: nieuw streekpad in Oost-Groningen Het Westerwoldepad: nieuw streekpad in Oost-Groningen
Het Westerwoldepad: nieuw streekpad in Oost-Groningen Het Westerwoldepad: nieuw streekpad in Oost-Groningen

Het Westerwoldepad: nieuw streekpad in Oost-Groningen

[26 juli 2015] Ssssst: in een van de stilste gebieden van Nederland is een nieuw streekpad uitgezet: het Westerwoldepad in Oost-Groningen. Het landschap van Westerwolde is zeer afwisselend: heidevelden, beekdalen, oude bossen, verscholen vennen en moerassen en vriendelijke dorpjes. Initiatiefnemer is Edo Jans, vrijwilliger van de Stichting Wandelen in Westerwolde.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Westerwoldse Aa en Ruiten Aa

Uhm, ik moet bekennen dat ik nog nooit van Westerwolde had gehoord. Maar ik zet dit streekpad zeker op m’n ‘bucket list’. De route loopt van Wedde naar Ter Apel in de meest zuidelijke punt van de provincie. Het streekpad is ruim 80 kilometer en volgt het beekdal van de Westerwoldse Aa en de Ruiten Aa.

Een van Europa’s mooiste beekdalen

Deze twee riviertjes hebben hun natuurlijke, meanderende loop weer teruggekregen. Altijd leuk om langs slingerende riviertjes te wandelen. Behalve de beekdalen vind je nog veel meer op je pad: essen, heidevelden met Drentse heideschapen en oude eiken- en beukenbossen. Het Westerwoldepad laat je alle gezichten zien van een van Europa’s mooiste beekdalen.

Rijke geschiedenis

Westerwolde heeft ook een rijke geschiedenis: je komt langs een pingoruïne, een kasteel, de resten van een klooster en een barak uit de tijd van de werkverschaffing.

Extra: 13 leuke ommetjes

Aan het Westerwoldepad zijn ook nog eens 13 leuke ommetjes gekoppeld: korte rondwandelingen van 3 tot 9 kilometer. Op die manier zie je nog meer van dit prachtige gebied. Die korte wandelingen zijn uitstekend te combineren met een kanotocht op de Ruiten Aa of een bezoek aan de historische vesting Bourtange.

Westerwoldepad

Met de horeca onderweg zit het wel goed. Je komt talloze uitspanningen tegen, plus mogelijkheden om te overnachten. En er is voor elk wat wils: van een eenvoudig kampeerterrein tot een luxe B&B of hotel.

Meer informatie op Wandelnet

De routes van het Westerwoldepad en de 13 ommetjes zijn gratis te printen of te downloaden.

Overzicht Westerwoldepad >>


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy