Vier gloednieuwe NS-wandelingen in 2017 Vier gloednieuwe NS-wandelingen in 2017
Vier gloednieuwe NS-wandelingen in 2017 Vier gloednieuwe NS-wandelingen in 2017

Vier gloednieuwe NS-wandelingen in 2017

[31 maart 2017] Zoals elke lente komen NS en Wandelnet ook in 2017 weer met nieuwe wandelingen. Vier NS-wandelingen zijn we rijker. Ik heb ze inmiddels gelopen en er zitten toppers bij!

Wandelen van station naar station

Net zoals alle NS-wandelingen lopen ook deze 4 nieuwe wandelroutes weer van station naar station. De wandelingen zijn uitgezet rond Culemborg, Sittard, Harderwijk en Dordrecht. Alle NS-wandelingen zijn gratis te downloaden, met kaartje en routebeschrijving. Veel wandelplezier!

NS-wandeling Limburgs Plateau 1. NS-wandeling Limburgs Plateau

Idyllische landweggetjes, slingerende bospaden en holle wegen leiden je door een prachtig glooiend Limburgs landschap, dat wordt afgewisseld met her en der verspreid liggende kleine dorpjes. Je eindigt in het gezellige centrum van Sittard met veel culturele bezienswaardigheden.

NS-wandeling Hierdense Poort 2. NS-wandeling Hierdense Poort

Tussen Nunspeet en Harderwijk ligt een afwisselend gebied waar je heerlijk kunt wandelen. Door dichte bossen, lange heidevelden en dwars over het uitgestrekte Hulshorsterzand. Via landgoed De Essenburgh met gelijknamig kasteel en molen De Hoop loop je naar de Vischpoort, waarachter het historische centrum van Harderwijk op je ligt te wachten.

NS-wandeling Waterlinie Culemborg 3. NS-wandeling Waterlinie Culemborg

Forten, bunkers en ‘inundatiekanalen’, je komt het onderweg allemaal tegen. Ze maken deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een verdedigingslinie uit vroeger tijden. Tip: loop deze route in het voorjaar of de zomer! Dan kun je met de Liniepont de Lek oversteken, of door uiterwaardengebied de Steenwaard struinen.

NS-wandeling Eiland van Dordrecht 4. NS-wandeling Eiland van Dordrecht

Deze korte wandeling biedt je volop de gelegenheid om het sfeervolle, oude stadshart van Dordrecht te leren kennen. Je start in het groen, met rust en ruimte alom. Maar de stad komt steeds dichterbij. En, waar je ook bent, het water is nooit ver weg.

NS-wandelingen op Frankwandelt

Alle NS-wandelingen heb ik inmiddels gelopen. Ik heb ze overzichtelijk voor je op een rij gezet, met startplaats, provincie, lengte en de inmiddels befaamde Frankwandelt-rating.

Alle NS-routes op Frankwandelt >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy