Twentse Kapelletjespad: 700 kilometer langs religieus erfgoed in Twente Twentse Kapelletjespad: 700 kilometer langs religieus erfgoed in Twente
Twentse Kapelletjespad: 700 kilometer langs religieus erfgoed in Twente Twentse Kapelletjespad: 700 kilometer langs religieus erfgoed in Twente

Twentse Kapelletjespad: 700 kilometer langs religieus erfgoed in Twente

[1 juli 2015] Wil je een mooie lange tocht maken door Twente? Maak dan je borst maar nat: het nieuwe Twentse Kapelletjespad is bijna 700 km lang en bestaat uit 47 etappes van gemiddeld 15 km. Alle etappes zijn ook als dagwandeling te lopen. Begin- en eindpunt zijn steeds bereikbaar met het openbaar vervoer.

18 etappes op Wandelzoekpagina

Het Twentse Kapelletjespad is uitgezet door Marycke Naber. Onder de naam Naberpaden publiceert Marycke de etappes als dagwandelingen op Wandelzoekpagina. Inmiddels zijn 18 etappes beschikbaar.

Bekijk alle natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

126 kapelletjes

Het Twentse Kapelletjespad voert langs 126 (Maria)kapellen, 46 (land)kruisen en ander religieus erfgoed in Twente en kleine stukjes Duitsland. Samen met vrijwilligers heeft Marycke het gebied in beeld gebracht.

Etappe 1: van Borne naar Saasveld

Om je een indruk te geven: de eerste etappe loopt van Borne naar Saasveld. Je start in het schilderachtige Oud-Borne, wandelt langs de Bornse Beek en door het Twentse land naar het Molenven van Landschap Overijssel, het eerste beschermde natuurgebied in Twente. Onderweg zie je de Mariakapel van de St. Stephanuskerk, een klopjeshuis, een Mariakapel en kruisbeeld op het oude kerkhof van Borne, en een landkruis. Lijkt mij superleuk!

Gratis routebeschrijvingen & GPS-tracks

De routebeschrijvingen en GPS-tracks zijn gratis te downloaden. Voor abonnees van Wandelzoekpagina zijn topografische wandelkaarten beschikbaar.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy