Twee wandelroutes winnen Belgische Wandeltrofee 2016 Twee wandelroutes winnen Belgische Wandeltrofee 2016
Twee wandelroutes winnen Belgische Wandeltrofee 2016 Twee wandelroutes winnen Belgische Wandeltrofee 2016

Twee wandelroutes winnen Belgische Wandeltrofee 2016

[5 maart 2016] Niet één maar twee wandelroutes zijn ervandoor gegaan met de Belgische Wandeltrofee 2016, uitgereikt tijdens de Belgische editie van de Fiets en Wandelbeurs in Antwerp Expo. Ik moet hoognodig naar onze zuiderburen om die routes eens te gaan verkennen.

Twee gelukkige winnaars

Volgens de juryleden van de Belgische Wandeltrofee was de keus zo moeilijk, dat ze uiteindelijk maar hebben besloten de prijs twee keer uit te reiken. De gelukkige winnaars: Wandelnetwerk Getevallei en de Streek-GR Haspengouw.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

720 kilometer testwandelen

Op de Belgische shortlist prijkten vijf wandelprojecten: in de Gaume, de Oostkantons, het Hageland, Haspengouw en het Meetjesland. "Een gevarieerd en kwalitatief hoogstaand aanbod dat onze keuze extra moeilijk gemaakt heeft", zucht de jury. "Zelfs in die mate dat we na ongeveer 720 kilometer testwandelen en heel wat vergaderuren uitkwamen op een ex aequo tussen twee genomineerden."

België: zalig wandelland

Het zij beide winnaars van harte gegund. Heel graag wandel ik bij onze zuiderburen. In hun historische steden en in hun pittoreske dorpen. In mooi Vlaanderen én in de prachtige Ardennen. België is gewoon een zalig wandelland. Bijna net zo mooi als Nederland ;)

Wandelnetwerk Getevallei

De jury van de Fiets en Wandelbeurs roemde het spiksplinternieuwe wandelnetwerk Getevallei om de afwisseling. “Via het 250 kilometer grote wandelnetwerk kun je heel wat landschappelijk moois aan elkaar rijgen”, aldus de jury. Ook het ‘Waterwandelen’ over ‘knuppelpaden’ viel bij de juryleden in de smaak. Klinkt bijzonder intrigerend. "De paden zijn met heel veel zorg uitgekozen en goed bewegwijzerd", vertelt het juryrapport.

Streek-GR Haspengouw

De tweede winnaar van de Belgische Wandeltrofee 2016 is de Streek-GR Haspengouw. En dan zitten we gelijk in het fruitigste stukje België. Borgloon, de fruithoofdstad van België, vormt het epicentrum voor de wandelaars in dit gebied. En als de fruitbloesem is uitgebloeid, kun je nog terecht in de historische plaatsen, de vele kastelen en de natuurgebieden die je onderweg tegenkomt. De jury: "Mooi uitgekozen, rustige paden en prima bewegwijzering. Ideaal voor de langeafstandswandelaar."

Wandeltrofee 2016

Elk jaar reikt de Fiets en Wandelbeurs in zowel België als Nederland een prijs uit voor de beste fiets- en wandelroute van het land. De trofee beloont projecten die het afgelopen jaar zijn ontwikkeld of vernieuwd. Lange-afstandsroutes, korte wandelingen en wandelnetwerken maken kans om in de prijzen te vallen. Vorig jaar was Wandelnetwerk Pajottenland de Belgische winnaar.

Fiets en Wandelbeurs: 35.000 bezoekers

De Fiets en Wandelbeurs in Nederland en België, samen goed voor 35.000 bezoekers, is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. Het evenement biedt een compleet programma met arrangementen, informatiemarkten, outdoormateriaal en lezingen en workshops.

Nederlandse Wandeltrofee 2016

De Nederlandse Wandeltrofee 2016 was al eerder uitgereikt aan de wandelgids 'Geopaden op de stuwwal'.

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy