Nieuwe NS-wandeling 2021: ‘Duinen van Zoutelande’ Nieuwe NS-wandeling 2021: ‘Duinen van Zoutelande’
Nieuwe NS-wandeling 2021: ‘Duinen van Zoutelande’ Nieuwe NS-wandeling 2021: ‘Duinen van Zoutelande’

Nieuwe NS-wandeling 2021: ‘Duinen van Zoutelande’

[11 juni 2021] In 2020 kregen we geen nieuwe wandelingen van de NS. Gelukkig komt daar dit jaar verandering in. NS-wandeling ‘Duinen van Zoutelande’ is de nieuwe NS-route van 2021. Hopelijk volgen er meer.

NS-wandeling Duinen van Zoutelande | Vlissingen-Westkapelle

NS-wandelingen: zeer populair

NS-wandelingen zijn geliefd bij wandelaars. Op Frankwandelt behoren ze tot de best bezochte routes. En terecht. Vaak zijn het prachtige wandeltochten. En het fijne is: ze zijn in het veld gemarkeerd. Extra troef zijn de puike kaartjes en routebeschrijvingen, die voorzien zijn van leuke informatie en praktische tips voor OV en horeca onderweg.

Geen nieuwe NS-routes in 2020

Elk jaar publiceren de NS en Wandelnet vier nieuwe wandelroutes. Uiteraard gebeurde dat in 2020 niet: vanwege de coronapandemie was het devies alleen met het OV te reizen als dat noodzakelijk was. Reizen voor een wandeling hoorde daar niet bij.

Eén nieuwe NS-route in 2021

In 2021 heeft de NS samen met Wandelnet met één nieuwe route uitgebracht: ‘Duinen van Zoutelande’. Een mooie zet, want wie kent Zoutelande niet van het heerlijke nummer van Bløf en Geike Arnaert. Daar krijg je een instant vakantiegevoel van. Dankzij dat nummer weten we dat het aan de Zeeuwse kust goed toeven is.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

‘Ik ben blij dat je hier bent’

‘Ik ben blij dat je hier bent,’ zingen Bløf en Geike Arnaert. Dat geldt ook voor deze NS-wandeling. Wil je een beetje in de stemming komen? Bekijk dan de videoclip van Zoutelande onderaan deze pagina. Het is en blijft een mooi nummer.

Strand & steile duinen

Op deze NS-wandeling struin je over strand en beklim je de duinen. Via de boulevard van Vlissingen loop je naar het Nollestrand. Bovenop de hoge duintoppen – die tot de hoogste van ons land behoren – geniet je van prachtige vergezichten over de drukbevaren Westerschelde. Aan de andere kant van de duinen ligt het weidse land van Walcheren. De kerktoren van Middelburg en de vuurtoren van Westkapelle zijn al te zien.

Goede conditie vereist

Vanwege het fijne zand en de steile paadjes omhoog en omlaag is deze wandeling – zelfs voor ervaren wandelaars – vrij vermoeiend. Hopelijk heb je dus aan je conditie gewerkt.

Highlights van deze NS-wandeling:

  • Boulevard in Vlissingen
  • Uncle Beach, landingsplek van de geallieerden in 1944
  • Passerende zeeschepen over de Westerschelde
  • Hoge duinen
  • Zeeuwse Rivièra: stranden van Zoutelande
  • Westkapelle met Museum Het Polderhuis, Dijk en Oorlogsmuseum

Deze NS-wandeling telt 19 kilometer, maar je kunt ook een verkorte route lopen van 13 kilometer.

Bekijk deze NS-wandeling

Deze NS-wandeling heb ik inmiddels gelopen. Een bijzondere route, maar wát een reis vanuit Amsterdam! Benieuwd naar mijn Zeeuwse avonturen?

Duinen van Zoutelande op Frankwandelt.nl >>

Bekijk Bløfs Zoutelande

 

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy