Wandelaars kiezen Hof van Espelo als mooiste wandeling van 2015 Wandelaars kiezen Hof van Espelo als mooiste wandeling van 2015
Wandelaars kiezen Hof van Espelo als mooiste wandeling van 2015 Wandelaars kiezen Hof van Espelo als mooiste wandeling van 2015

Wandelaars kiezen Hof van Espelo als mooiste wandeling van 2015

[17 februari 2015] De mooiste wandeling van 2015 is Hof van Espelo, een wandeling over de landgoederen Hof Espelo en Lonnekermeer in de provincie Overijssel. Wandelaars hebben deze wandeling gekozen uit een voorselectie van 14 wandelingen die in 2014 zijn verschenen op Wandelzoekpagina.nl.

Hof van Espelo: mooiste wandeling van 2015

14 mooie wandelingen

De voorselectie van 14 wandelingen is gemaakt door een jury van Wandelzoekpagina. Hierbij is gekeken naar het aantal downloads en het aantal reacties van wandelaars. Verder moesten de wandelingen van verschillende routemakers zijn. Op Wandelzoekpagina zijn in 2014 liefst 800.000 wandelingen gedownload.

Gratis wandelkaart

Wandelaars kunnen nu de gratis wandelkaart van deze mooiste wandeling afdrukken.

Mooiste wandeling 2015 Hof van Espelo op Frankwandelt >>

Over de wandeling Hof van Espelo

De wandeling Hof van Espelo is dus de allermooiste. De wandelroute van 17 kilometer voert over twee prachtige landgoederen in Twente. Het gebied rond Enschede is bijzonder rijk aan landgoederen: ze liggen als een soort landgoedgordel om deze stad. Al wandel je vlakbij Enschede, op grote delen van deze route zul je geen mens tegenkomen. Meer kans heb je om reeën te zien en vogels te horen.

Sterrenbos

Via oude lanen, langs akkers en weilanden, door bos en langs oude boerderijen doorkruis je vervolgens Hof Espelo. Bijzonder is het sterrenbos. Een bos met paden die vanuit een middelpunt straalsgewijs naar de uiteinden lopen en die daarmee een ster vormen. Sterrenbossen vormen een element uit de barokke tuinarchitectuur en raakten in de achttiende eeuw in zwang.

Foto: Truus Wijnen


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy