Heuvelrughike genomineerd voor Wandelroute van het Jaar 2023 Heuvelrughike genomineerd voor Wandelroute van het Jaar 2023
Heuvelrughike genomineerd voor Wandelroute van het Jaar 2023 Heuvelrughike genomineerd voor Wandelroute van het Jaar 2023

Heuvelrughike genomineerd voor Wandelroute van het Jaar 2023

[14 januari 2023] De Heuvelrughike is genomineerd voor de verkiezing van Wandelroute van het Jaar 2023 van de Fiets- en Wandelbeurs. Deze meerdaagse wandeltocht neemt het op tegen vier andere wandelroutes. Op zaterdag 18 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.

Heuvelrughike: zicht op de Blauwe Kamer bij RhenenVijf routes op de shortlist

Voor de verkiezing hadden zich vijftien kandidaten opgegeven. Drie juryleden van de Fiets- en Wandelbeurs gingen op pad en kwamen tot een shortlist van vijf wandelroutes.

Mijn favoriete wandelroute

De Heuvelrughike, een 92 kilometer lange wandelroute over de Utrechtse Heuvelrug, is samengesteld door routemaker Marianne Wildenberg. Het is mijn favoriete wandelroute van 2022, dus hopelijk gaat Marianne er met de prijs vandoor.

Stevige concurrentie

De concurrentie is stevig, met twee Belgische en nog twee Nederlandse wandelroutes. Op zaterdag 18 februari wordt de winnaar bekendgemaakt op de Fiets- en Wandelbeurs in Gent. Hieronder staan de vier andere kandidaten.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Betuwepad

Het Betuwepad is een 146 kilometer lange rondwandeling door de Betuwe in 12 etappes. Graspaden, dijken en stille asfaltweggetjes leiden je door een kleinschalig rivierenlandschap met afwisselend boerderijen, molens, forten, dorpen en stadjes. Het pad is in beide richtingen bewegwijzerd met markeringen in geel en rood.

GRP 161 Tour du Pays de Bouillon

Het Pays de Bouillon in de Ardennen is goed bekend bij liefhebbers van langeafstandswandelingen. De route van in totaal 186 kilometer nodigt uit om de streek te ontdekken, met zijn dorpen en gehuchten, valleien, plateaus, bosmassieven, rijk historisch verleden en erfgoed.

National Park Trail

Deze langeafstandswandeling neemt je mee naar de mooiste plekken van het Nationaal Park Hoge Kempen in Belgisch Limburg. De route is bijzonder gevarieerd, met beklimmingen, uitgestrekte heide, mooie vennen, weidse waterplassen, duinen en geurende bossen, waaronder een fascinerend jeneverbesbos. De vijf etappes tellen op tot 110 kilometer.

Stellingenpad

Het Stellingenpad leidt door een nog rustig en veelal onontdekt gebied: de Stellingwerven. Het ruim 260 kilometer lange streekwandelpad strekt zich uit over Zuidoost-Friesland, de westrand van Drenthe en de Kop van Overijssel. Je wandelt onder andere door het Drents-Friese Wold, langs de Weerribben en naar vestingstadjes aan de voormalige Zuiderzee in Overijssel.

Heuvelrughike: alle etappes

Benieuwd naar de Heuvelrughike? Bekijk dan mijn blogs over de vijf etappes, waarvan twee een Frankwandelt-rating AAA+ ontvingen.

Alle etappes van de Heuverlrughike >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy