Hollandse IJsselpad: wandelroutes langs de IJssel

Langs de Hollandse IJssel kun je prachtig wandelen. Het Hollandse IJsselpad volgt deze rivier die loopt tussen Utrecht en Rotterdam. De route is bewegwijzerd, en als bonus zijn er liefst maar liefst 21 unieke ommetjes rondom de route. Alle informatie vind je op de overzichtelijke website Routesinutrecht.nl.

Ga naar de website >>

Oudewater langs de Hollandse IJssel

Van IJsselstein tot Krimpen aan den IJssel

Het Hollandse IJsselpad voert je in ruim 60 kilometer van de oorsprong van de rivier bij Het Klaphek in IJsselstein tot bij de halte van de waterbus in het Stormpolder Vloedbos in Krimpen aan den IJssel, waar hij de Nieuwe Maas induikt.

Schilderachtige stadjes

Onderweg langs de Hollandse IJssel vind je een verleidelijke combinatie van historie, natuur en weidse uitzichten. De route voert door tal van landschappen en natuurgebieden. Zo wandel je door de veenweides rond de schilderachtige stadjes Haastrecht en Oudewater. Ook volgt de route de Hollandsche Waterlinie, met alle spannende verhalen die daaraan verbonden zijn.

Lange afstanden & ommetjes

Ben je een langeafstandsloper? Dan kun je de route in twee trajecten afleggen: 37 en 25 km. Natuurlijk kun je het pad ook in kortere stukken opknippen. En voor wandelliefhebbers die liever een kleiner rondje maken, zijn er liefst 21 ommetjes. De routes zijn aangegeven met de knooppunten van het wandelroutenetwerk. Daardoor volg je heel simpel het juiste pad.

Historische feiten & weetjes

Op de website Routesinutrecht.nl vindt je alle informatie die je nodig hebt. Met naast kaarten en routebeschrijving ook interessante historische feiten en leuke weetjes. Je leest over het ontstaan van de rivier, de sluizen die je passeert en de recreatiemogelijkheden op of rond het water. Denk aan het maken van een rondvaart in een sloep of een historische wandeling.

Interesse? Bezoek de website

Wil je deze route of een van de ommetjes lopen, bezoek dan zeker even de website Routesinutrecht.nl.

Ga naar de website >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

4.7/5 Waardering (6 beoordelingen)

Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy