Heide bloeit mooi op de Kampina

Bloeiende heide zien? Ga eens naar natuurgebied Kampina in Brabant tussen Boxtel en Oisterwijk. Tijdens de NS-wandeling door dit schitterende natuurgebied kom je langs paars bloeiende heidevelden. T.h.t. midden september.

Paarse hei

Wil je alleen maar heide zien tot het je paars voor de ogen wordt? Ga dan niet naar Kampina maar bijvoorbeeld naar de Posbank. De heide van Kampina is veel bescheidener, maar niet minder mooi (vind ik). Pluspunt: het is hier veel rustiger dan in andere heidegebieden.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Brabants natuurgebied

Kampina is een echt Brabants natuurgebied met droge en natte heide, bossen, beken en vennen. In de zomer tref je hier allerlei sporen van de dieren die van de bosbessen eten. Vos, duif, gaai en egel laten dan prachtig blauw gekleurde poepsporen achter op de paarse hei.

NS-wandeling Kampina

Maak je, zoals wij, de NS-wandeling Kampina van Boxtel naar Oisterwijk, dan kom je het allemaal tegen. Overigens is het in andere jaargetijden ook prachtig wandelen hier. Ga je in oktober en november dan heb je grote kans de kraanvogel tegen het lijf te lopen. Ze foerageren hier tijdens de trek.

NS-wandeling Kampina >>

Mooiste heidewandelingen >>

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy