Zwijgende Vlakten: wandelboek over de Spaanse hoogvlakten

‘Zwijgende Vlakten, een Spaanse wandeling’ is een meeslepende vertelling over een voettocht die socioloog Jac Geurts maakte door Spanje. Een wandelboek dat je mee op reis neemt door dit schitterende land. Een echte aanrader nu zelf reizen er voorlopig niet in zit.

Bestel Zwijgende Vlakten >>

Wandelboek ‘Zwijgende Vlakten’Alleen zijn met de stilte

Zestig dagen lang loopt Jac Geurts in zijn eentje over de Spaanse vlakten en siërra's, vanaf de Pyreneeën naar de zuidelijke havenstad Cádiz. Deze ‘travelogue’ vol avonturen, natuurbeschrijvingen, geschiedenis, ontmoetingen en overpeinzingen brengt de lezer naar een onbekend Spanje. Prachtig geïllustreerd met aquarellen van Piet Lap, beschrijft de tekst indringend de wonderschone, lege en weerbarstige wildernis van de zwijgende hoogvlakten. Het Spanje dat Jac Geurts verkent, krijg je niet cadeau, dat moet je veroveren. En je moet van stilte houden.

Microscopisch reizen

De auteur ziet zijn wandeltochten als 'microscopisch reizen': als wandelaar wordt hij één met de natuur, onderdeel van alles wat groeit, kruipt, sluipt en vliegt. Dolend door Spanje laat hij de lezer de grootsheid en onverzettelijkheid van onze aarde meebeleven.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Een spannende finale

Onverwacht krijgt de tocht een dramatisch einde. Net aangekomen in het hete Andalusië valt de ervaren ‘wandelzwerver’ Jac Geurts op de grond. Zijn benen raken verlamd. Het laatste hoofdstuk beschrijft de moeizame tocht naar huis.

Zeldzame spierziekte

Jac blijkt een zeldzame spierziekte te hebben, waardoor zijn ‘gesjouw over de aardbol’ voorgoed voorbij is. Hij reist alleen nog vanuit de leunstoel. Dit boek is zijn ode aan twee verloren liefdes, het verre wandelen en Spanje, het meest miraculeuze land van Europa.

Benieuwd naar dit mooie boek?

‘Zwijgende Vlakten’ is onlangs verschenen bij de kleine Nijmeegse uitgeverij Lage. De eerste reacties van lezers zijn lovend. Benieuwd?

Bekijk een leesfragment >>

Steun de kleine boekwinkel

'Zwijgende Vlakten' (ISBN/EAN 9789082116427 - 376 pagina's) kost € 21,95 en is te koop bij Reisboekhandel De Noorderzon, Nieuwstad 35, 6811 BJ Arnhem, tel. 026-3510334. Je kunt hem in de webshop bestellen.

Bestel Zwijgende Vlakten >>

Informatie voor boekwinkels

Heb je een boekwinkel? Dan kun je via info@denoorderzon.nl het boek voor je lezers bestellen. De Noorderzon geeft daarvoor de normale boekhandelskorting

Over auteur Jac Geurts

Jac Geurts (Venlo, 1948) studeerde Sociologie in Nijmegen en was hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg. Hij doceerde aan diverse universiteiten in Europa, de Verenigde Staten en het Verre Oosten. Als gepassioneerd wandelaar van lange afstanden zwierf hij vele weken en soms enkele maanden door Europa. ‘Zwijgende Vlakten’ is zijn tweede reisboek. In 2015 verscheen reeds ‘De Grenzelozen, een Europese wandeling.’

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

4.7/5 Waardering (12 beoordelingen)

Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy