Wandelgids: Zwerven door Twente over het Hilligenpad

Wandelgids: Zwerven door Twente over het Hilligenpad
Wandelgids: Zwerven door Twente over het Hilligenpad

Ga lekker zwerven door Twente over het nieuwe Hilligenpad: een vijfdaagse wandelroute met verhalen over geloof én landschap. Het gemarkeerde pad komt langs 50 plekken die te maken hebben met geloof, bijgeloof en spiritualiteit door de eeuwen heen.

Bescherming door Sint Jacob

Een van de plekken op de route is het ‘Hilligen Huesken’ (Twents voor heilig huisje), de plek waarnaar de route is vernoemd. Het huisje staat op ‘oale grond’ waar mensen al eeuwenlang bezinning en rust zoeken en is gewijd aan Sint Jacob: de beschermheilige van de pelgrims.

Legendes & sagen

Het Hilligenpad voert langs plekken in het landschap met een bijzonder verhaal. Die verhalen zijn mooi beschreven in de nieuwe wandelgids 'Het Hilligenpad, Zwerven door Twente'. De beschrijvingen zijn gebaseerd op feiten, maar vaak ook op legendes en sagen.

 

Van Hof Espelo naar De Zwanenhof

Op deze moderne pelgrimsroute wandel je van Hof Espelo in vijf dagen naar voormalig retraitehuis De Zwanenhof. Je kunt natuurlijk ook een gedeelte van de route lopen. Meer informatie vind je op Landschapoverijssel.nl/hilligenpad.

Wandelgids bestellen?

De wandelgids 'Hilligenpad, Zwerven door Twente' (€17,95) is verkrijgbaar bij Dezwerver.nl.


Cameranu: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera's en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!