De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Wandelgids: 'Zwerven door Twente over het Hilligenpad'

Wandelgids: Zwerven door Twente over het Hilligenpad
Wandelgids: Zwerven door Twente over het Hilligenpad

Ga lekker zwerven door Twente over het nieuwe Hilligenpad: een vijfdaagse wandelroute met verhalen over geloof én landschap. Het gemarkeerde pad komt langs 50 plekken die te maken hebben met geloof, bijgeloof en spiritualiteit door de eeuwen heen.

Bescherming door Sint Jacob

Een van de plekken op de route is het ‘Hilligen Huesken’ (Twents voor heilig huisje), de plek waarnaar de route is vernoemd. Het huisje staat op ‘oale grond’ waar mensen al eeuwenlang bezinning en rust zoeken en is gewijd aan Sint Jacob: de beschermheilige van de pelgrims.

Legendes & sagen

Het Hilligenpad voert langs plekken in het landschap met een bijzonder verhaal. Die verhalen zijn mooi beschreven in de nieuwe wandelgids 'Het Hilligenpad, Zwerven door Twente'. De beschrijvingen zijn gebaseerd op feiten, maar vaak ook op legendes en sagen.

Van Hof Espelo naar De Zwanenhof

Op deze moderne pelgrimsroute wandel je van Hof Espelo in vijf dagen naar voormalig retraitehuis De Zwanenhof. Je kunt natuurlijk ook een gedeelte van de route lopen. Meer informatie vind je op Landschapoverijssel.nl/hilligenpad.

Wandelgids bestellen?

De wandelgids 'Hilligenpad, Zwerven door Twente' (€17,95) is verkrijgbaar bij Bol.com.

Bestel op Bol.com >>

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>