Wandelgids: 'Zwerven door Twente over het Hilligenpad'

Ga lekker zwerven door Twente over het nieuwe Hilligenpad: een vijfdaagse wandelroute met verhalen over geloof én landschap. Het gemarkeerde pad komt langs 50 plekken die te maken hebben met geloof, bijgeloof en spiritualiteit door de eeuwen heen.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelgids 'Zwerven door Twente over het Hilligenpad' Bescherming door Sint Jacob

Een van de plekken op de route is het ‘Hilligen Huesken’ (Twents voor heilig huisje), de plek waarnaar de route is vernoemd. Het huisje staat op ‘oale grond’ waar mensen al eeuwenlang bezinning en rust zoeken en is gewijd aan Sint Jacob: de beschermheilige van de pelgrims.

Legendes & sagen

Het Hilligenpad voert langs plekken in het landschap met een bijzonder verhaal. Die verhalen zijn mooi beschreven in de nieuwe wandelgids 'Het Hilligenpad, Zwerven door Twente'. De beschrijvingen zijn gebaseerd op feiten, maar vaak ook op legendes en sagen.

Van Hof Espelo naar De Zwanenhof

Op deze moderne pelgrimsroute wandel je van Hof Espelo in vijf dagen naar voormalig retraitehuis De Zwanenhof. Je kunt natuurlijk ook een gedeelte van de route lopen. Meer informatie vind je op Landschapoverijssel.nl/hilligenpad.

Wandelgids bestellen?

De wandelgids 'Hilligenpad, Zwerven door Twente' is verkrijgbaar bij Bol.com.

Bestel deze gids op Bol.com >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkers De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy