Wandelgids: ‘Weldadig wandelen’ | Wandelen door Werelderfgoed

Wandelgids voor wie van geschiedenis houdt: routemaker Rob Wolfs en publicist Wim Huijser nemen je al wandelend mee in de strijd tegen de armoede in de 19de eeuw. Destijds werden de Koloniën van Weldadigheid opgericht, en nu zwerven we met Rob en Wim langs gestichten, koloniehuisjes en -kerkjes.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelgids ‘Weldadig wandelen’ Prachtige wandelingen

De wandelingen in deze gids voeren je over prachtige bomenlanen en langs vaarten waarin het zweet van de kolonisten nog maar nauwelijks is opgelost. Het leed van de paupers – armoedzaaiers die vanuit de steden tewerkgesteld werden op de schrale grond – echoot nog over de prachtige Drentse, Friese en Belgisch Kempense velden.

Werelderfgoed van Unesco

In 2017 werden de Koloniën van Weldadigheid vanwege hun unieke cultuurhistorische waarde door de Nederlandse regering voorgedragen voor plaatsing op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In de zomer van 2020 wordt definitief besloten of deze nominatie wordt toegekend. Ondertussen zijn de Koloniën ook voorgedragen bij de Europese Commissie voor de titel Europees Erfgoedlabel. Na het maken van deze wandelgids moet de toekenning daarvan volgens de auteurs nog slechts een formaliteit zijn...

Geschiedenis is voelbaar

De prachtig vormgegeven gids bevat 8 wandelingen van 13 tot 18 kilometer vanuit Frederiksoord, Ommerschans, Veenhuizen en al die koloniën van weleer waar de geschiedenis tijdens het wandelen nog steeds voelbaar is.

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel deze gids op Bol.com >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkers De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy