De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Wandelgids: 'Romeinse veldtochten'

Wandelgids Romeinse veldtochten | Speuren naar Romeinen
Wandelgids Romeinse veldtochten | Speuren naar Romeinen

'Romeinse veldtochten' is een wandelgids die je terugvoert naar de tijd van de Romeinen. In 7 wandelingen leiden auteurs Marycke Janne Naber en Ester Smit je langs sporen van de Romeinen aan de noordgrens van hun rijk.

Kom de Romeinen op het spoor

Van die sporen is tegenwoordig nauwelijks meer iets te zien. Maar reconstructies van Romeinse wegen, wachttorens en fundamenten van grensforten maken dit verleden zichtbaar. Ook kun je de schatten die in de loop der tijd zijn opgegraven bewonderen in diverse musea en informatiecentra. Al wandelend kom je de Romeinen dus op het spoor.

Luchtige themaverhalen

Daarnaast biedt deze bijzondere wandelgids luchtig geschreven themaverhalen die nog dieper ingaan op de materie. De auteurs beschrijven het leven van de Romeinen in het algemeen. En daarnaast het leven van soldaten die hier waren gelegerd en van oorspronkelijke bewoners.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Over de makers: Marycke Naber & Ester Smit

Marycke Janne Naber is beeldend kunstenaar en fotograaf. Sinds zij in 2000 het Pieterpad heeft gelopen, is het ontwikkelen van wandelroutes haar grote passie. Zij schreef onder meer de wandelgids 'Twentse kruistochten'. Historica Ester Smit laat met haar bedrijf ‘Op avontuur met geschiedenis’ mensen op een luchtige, avontuurlijke manier kennismaken met het verleden. Haar missie: mensen bewust maken van hun historie en het onzichtbare verleden zichtbaar maken.

Over Gegarandeerd Onregelmatig

Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig veroverde met haar wandelgidsen de Oscar onder de wandelprijzen: voor haar gehele oeuvre werd zij door de Fiets- en Wandelbeurs beloond met de prestigieuze Gouden Wandelschoen. Heel leuk en volkomen terecht. Elke gids heeft een verrassend thema en is met veel liefde en zorg gemaakt.

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig of bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel bij de uitgever >>

Bestel op Bol.com >>

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>