Wandelgids: 'Romeinse veldtochten'

'Romeinse veldtochten' is een wandelgids die je terugvoert naar de tijd van de Romeinen. In 7 wandelingen leiden auteurs Marycke Janne Naber en Ester Smit je langs sporen van de Romeinen aan de noordgrens van hun rijk.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelgids 'Romeinse veldtochten' Kom de Romeinen op het spoor

Van die sporen is tegenwoordig nauwelijks meer iets te zien. Maar reconstructies van Romeinse wegen, wachttorens en fundamenten van grensforten maken dit verleden zichtbaar. Ook kun je de schatten die in de loop der tijd zijn opgegraven bewonderen in diverse musea en informatiecentra. Al wandelend kom je de Romeinen dus op het spoor.

Luchtige themaverhalen

Daarnaast biedt deze bijzondere wandelgids luchtig geschreven themaverhalen die nog dieper ingaan op de materie. De auteurs beschrijven het leven van de Romeinen in het algemeen. En daarnaast het leven van soldaten die hier waren gelegerd en van oorspronkelijke bewoners.

Over de makers: Marycke Naber & Ester Smit

Marycke Janne Naber is beeldend kunstenaar en fotograaf. Sinds zij in 2000 het Pieterpad heeft gelopen, is het ontwikkelen van wandelroutes haar grote passie. Zij schreef onder meer de wandelgids 'Twentse kruistochten'. Historica Ester Smit laat met haar bedrijf ‘Op avontuur met geschiedenis’ mensen op een luchtige, avontuurlijke manier kennismaken met het verleden. Haar missie: mensen bewust maken van hun historie en het onzichtbare verleden zichtbaar maken.

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

Over Gegarandeerd Onregelmatig

Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig veroverde met haar wandelgidsen de Oscar onder de wandelprijzen: voor haar gehele oeuvre werd zij door de Fiets- en Wandelbeurs beloond met de prestigieuze Gouden Wandelschoen. Heel leuk en volkomen terecht. Elke gids heeft een verrassend thema en is met veel liefde en zorg gemaakt.

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel deze gids op Bol.com >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkers De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy