Wandelgids: ‘Lopen langs linies’

Als wandelaar kom je ze regelmatig tegen: waterlinies, de verdedigingswerken uit voorbije tijden. Rond dit bijzondere thema verschijnt een al even bijzondere wandelgids: ‘Lopen langs linies’.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelgids ‘Lopen langs linies’ 13 dagtochten langs linies

De gids van ervaren routemakers Rob Wolfs en Rutger Burgers telt 13 dagtochten van 8 tot 20 kilometer langs deze strategische linies in het landschap, terwijl je vele forten en vestingen op je pad treft. De tochten zijn flink verspreid over het land. Want overal viel vroeger wel wat te verdedigen.

Water: kans en bedreiging

In onze hele geschiedenis is water altijd en overal een bedreiging geweest. Maar het feit dat grote delen van ons land onder de waterspiegel liggen heeft ook zijn voordelen. Om ons vaderland te beschermen tegen vijanden hebben wij door de eeuwen heen gebruik gemaakt van datzelfde water.

Mooi wandelen

We konden grote stukken land onder water zetten om zo een vijandige opmars te vertragen. De vele 'waterlinies' hebben inmiddels hun nut verloren. Toch zijn de restanten of vakkundig gerestaureerde linies tegenwoordig op veel plekken goed te zien. Bovendien is het er mooi wandelen.

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

Negen waterlinies

Vanaf de dijkjes heeft de wandelaar prachtig uitzicht over het omringende land. In deze wandelgids hebben de routemakers gewandeld rondom negen uiteenlopende waterlinies die samen een goed beeld geven van de verdediging van ons vaderland.

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel deze gids op Bol.com >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkers De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (4 beoordelingen)

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy