Wandelgids ‘Lopen langs linies’

Wandelgids ‘Lopen langs linies’ | Gegarandeerd Onregelmatig
Wandelgids ‘Lopen langs linies’ | Gegarandeerd Onregelmatig

Als wandelaar kom je ze regelmatig tegen: waterlinies, de verdedigingswerken uit voorbije tijden. Rond dit bijzondere thema verschijnt een al even bijzondere wandelgids: ‘Lopen langs linies’.

13 dagtochten langs linies

De gids van ervaren routemakers Rob Wolfs en Rutger Burgers telt 13 dagtochten van 8 tot 20 kilometer langs deze strategische linies in het landschap, terwijl je vele forten en vestingen op je pad treft. De tochten zijn flink verspreid over het land. Want overal viel vroeger wel wat te verdedigen.

Water: kans en bedreiging

In onze hele geschiedenis is water altijd en overal een bedreiging geweest. Maar het feit dat grote delen van ons land onder de waterspiegel liggen heeft ook zijn voordelen. Om ons vaderland te beschermen tegen vijanden hebben wij door de eeuwen heen gebruik gemaakt van datzelfde water.

Mooi wandelen

We konden grote stukken land onder water zetten om zo een vijandige opmars te vertragen. De vele 'waterlinies' hebben inmiddels hun nut verloren. Toch zijn de restanten of vakkundig gerestaureerde linies tegenwoordig op veel plekken goed te zien. Bovendien is het er mooi wandelen.

Negen waterlinies

Vanaf de dijkjes heeft de wandelaar prachtig uitzicht over het omringende land. In deze wandelgids hebben de routemakers gewandeld rondom negen uiteenlopende waterlinies die samen een goed beeld geven van de verdediging van ons vaderland.

Bestel deze wandelgids

Deze mooie wandelgids kun je bestellen op de site van Gegarandeerd Onregelmatig. Bestel je tegelijk een tweede gids (dezelfde óf een andere), dan betaal je geen verzendkosten.

 


Cameranu: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera's en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!