De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Wandelgids: ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg’

Wandelgids: ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg’

'Niet voor watjes!', vermeldt Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig in z’n nieuwsbericht over de splinternieuwe wandelgids ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg’. Gelukkig ben ik een bikkel en kijk ik er reikhalzend naar uit. Ik lust ‘m rauw!

Routemaker/bikkel Alex Buis

Deze wandelgids is van de hand van routemaker Alex Buis. Dat hij geen man van de gebaande paden is blijkt uit zijn Magnum Opus ‘Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam’, waar ik een aantal bijzonder routes uit gelopen heb.

Geen platgetreden wandelpaden

Rond Zuid-Limburg vond Alex een compleet nieuwe uitdaging. In 11 etappes van gemiddeld 25 kilometer komt je terecht op plaatsen waarvan je het bestaan niet had kunnen vermoeden. Zorgvuldig vermijdt deze gids de platgetreden wandelpaden van toeristisch Limburg.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Stevige wandelingen, ingeslapen dorpjes

Stevige wandelingen zijn het, langs ingeslapen dorpjes. De plaatselijke bevolking kijkt hier nog op als je als niet-Limburger aan de toog verschijnt en meegeniet van een goede pot bier. Je doet in je tocht van 11 etappes maar liefst 3 landen aan en – als we Neutraal Moresnet nog mee zouden rekenen – eigenlijk 4.

Spreek jij Esperanto?

Met de wandelgids in de hand doorkruis je het ene na het andere taalgebied en je moet doorlopend schakelen van Duits naar Frans en Nederlands. Misschien kun je in het voormalige Neutraal Moresnet zelfs nog met Esperanto terecht.

Internationale wandeling

Het is een op en top internationale wandeling waarbij alle begin- en eindpunten rechtstreeks met de bus of met de trein vanuit Zuid-Limburg bereikbaar zijn.

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig of bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel bij de uitgever >>

Bestel op Bol.com >>

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>