Wandelgids: ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg’

Wandelgids: ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg’

'Niet voor watjes!', vermeldt Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig in z’n nieuwsbericht over de splinternieuwe wandelgids ‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg’. Gelukkig ben ik een bikkel en kijk ik er reikhalzend naar uit. Ik lust ‘m rauw!

Routemaker/bikkel Alex Buis

Deze wandelgids is van de hand van routemaker Alex Buis. Dat hij geen man van de gebaande paden is blijkt uit zijn Magnum Opus ‘Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam’, waar ik een aantal bijzonder routes uit gelopen heb.

Geen platgetreden wandelpaden

Rond Zuid-Limburg vond Alex een compleet nieuwe uitdaging. In 11 etappes van gemiddeld 25 kilometer komt je terecht op plaatsen waarvan je het bestaan niet had kunnen vermoeden. Zorgvuldig vermijdt deze gids de platgetreden wandelpaden van toeristisch Limburg.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Stevige wandelingen, ingeslapen dorpjes

Stevige wandelingen zijn het, langs ingeslapen dorpjes. De plaatselijke bevolking kijkt hier nog op als je als niet-Limburger aan de toog verschijnt en meegeniet van een goede pot bier. Je doet in je tocht van 11 etappes maar liefst 3 landen aan en – als we Neutraal Moresnet nog mee zouden rekenen – eigenlijk 4.

Spreek jij Esperanto?

Met de wandelgids in de hand doorkruis je het ene na het andere taalgebied en je moet doorlopend schakelen van Duits naar Frans en Nederlands. Misschien kun je in het voormalige Neutraal Moresnet zelfs nog met Esperanto terecht.

Internationale wandeling

Het is een op en top internationale wandeling waarbij alle begin- en eindpunten rechtstreeks met de bus of met de trein vanuit Zuid-Limburg bereikbaar zijn.

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig of bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel op Bol.com >>

Bestel bij de uitgever >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkers De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy