Wandelgids ‘Een’ kloeken dagmarsch’ van Flip van Doorn

Wandelgids ‘Een’ kloeken dagmarsch’ van Flip van Doorn
Wandelgids ‘Een’ kloeken dagmarsch’ van Flip van Doorn

de bijzondere wandelgids ‘Een’ kloeken dagmarsch’ van Flip van Doorn volgt de voetsporen van dominee Jacobus Craandijk (1834-1912), de eerste wandelaar die Nederland te voet doorkruiste en daar uitgebreid verslag van deed.

Wandelblogger Craandijk

De acht delen van zijn ‘Wandelingen door Nederland met pen en potlood’ vormen een standaardwerk waar wandelauteurs tot op de dag van vandaag uit citeren. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dan Jacobus Craandijk de allereerste wandelblogger was. Als hij nu geleefd zou hebben zou hij wellicht de website www.jacobuswandelt.nl bestieren.

Bestel deze gids bij Bol.com

Wil je deze mooie wandelgids morgen in huis hebben? Bestel hem dan simpel en snel bij Bol.com

De wandelende dominee

Craandijk preekte voor de doopsgezinde gemeenten van Borne, Rotterdam en Haarlem, landelijk werd hij bekend als ‘de wandelende dominee’. In zijn voetsporen kreeg het wandeltoerisme in Nederland gestalte.

 

Wandelgids met elf kloeke dagmarsen

In 2012 herontdekt reisjournalist en -auteur Flip van Doorn de verslagen van wandelpionier Craandijk. Tot zijn verrassing blijkt de wandelende dominee bovendien zijn verre oudoom te zijn. Van Doorn komt tot de conclusie dat zeker driekwart van de bijna negentig beschreven wandelingen vandaag nog na te lopen is. Wat volgt is een speurtocht die in eerste instantie resulteert in een feuilleton voor dagblad Trouw en vervolgens in een wandelgids met elf kloeke dagmarsen in het spoor van de eerste wandelaar.

Ontdekkingsreiziger in Nederland

Als ontdekkingsreiziger in Nederland schrijft Flip van Doorn (Zeist, 1967) artikelen voor dagblad Trouw, het AD en voor tijdschriften als Plus Magazine. Daarnaast schreef hij diverse gidsen over Nederland.

De gids kost € 14,95 en is verkrijgbaar via de boekhandel en via de website van de uitgeverij: www.gegarandeerdonregelmatig.nl.

Presentatie in de schuilkerk

Op zaterdag 6 juni is de presentatie van de wandelgids in de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente te Haarlem. De 17e-eeuwse schuilkerk in het hartje van Haarlem, waar de ‘wandelende dominee’ Craandijk tussen 1884 en 1900 predikant was, vormt een even fraai als passend decor voor deze presentatie.

Praktische informatie over de gids

 • Een’ kloeken dagmarsch
 • Flip van Doorn
 • 128 pagina’s, 21,0 x 12,6 cm (staand)
 • Verkoopprijs: € 14,95
 • ISBN: 978-90-78641-41-4


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (5 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
 • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
 • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

 • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
 • Verre rondreizen, ruim 50 landen
 • Goede kwaliteit, scherpe prijs
 • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!