Wandelgids: ‘Een’ kloeken dagmarsch’ van Flip van Doorn

De bijzondere wandelgids ‘Een’ kloeken dagmarsch’ van Flip van Doorn volgt de voetsporen van dominee Jacobus Craandijk (1834-1912), de eerste wandelaar die Nederland te voet doorkruiste en daar uitgebreid verslag van deed.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelgids ‘Een’ kloeken dagmarsch’ Wandelblogger Craandijk

De acht delen van zijn ‘Wandelingen door Nederland met pen en potlood’ vormen een standaardwerk waar wandelauteurs tot op de dag van vandaag uit citeren. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dan Jacobus Craandijk de allereerste wandelblogger was. Als hij nu geleefd zou hebben zou hij wellicht de website www.jacobuswandelt.nl bestieren.

De wandelende dominee

Craandijk preekte voor de doopsgezinde gemeenten van Borne, Rotterdam en Haarlem, landelijk werd hij bekend als ‘de wandelende dominee’. In zijn voetsporen kreeg het wandeltoerisme in Nederland gestalte.

Wandelgids met elf kloeke dagmarsen

In 2012 herontdekt reisjournalist en -auteur Flip van Doorn de verslagen van wandelpionier Craandijk. Tot zijn verrassing blijkt de wandelende dominee bovendien zijn verre oudoom te zijn. Van Doorn komt tot de conclusie dat zeker driekwart van de bijna negentig beschreven wandelingen vandaag nog na te lopen is. Wat volgt is een speurtocht die in eerste instantie resulteert in een feuilleton voor dagblad Trouw en vervolgens in een wandelgids met elf kloeke dagmarsen in het spoor van de eerste wandelaar.

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

Ontdekkingsreiziger in Nederland

Als ontdekkingsreiziger in Nederland schrijft Flip van Doorn (Zeist, 1967) artikelen voor dagblad Trouw, het AD en voor tijdschriften als Plus Magazine. Daarnaast schreef hij diverse gidsen over Nederland.

Praktische informatie over de gids

  • Een’ kloeken dagmarsch
  • Flip van Doorn
  • 128 pagina’s, 21,0 x 12,6 cm (staand)
  • Verkoopprijs: € 16,95
  • ISBN: 978-90-78641-41-4

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel deze gids op Bol.com >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkers De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (7 beoordelingen)

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy