De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Wandelgids: 'Amsterdam acht keer anders'

Een gids met 8 avontuurlijk wandelingen door Amsterdam. Stuk voor stuk met een thema. Als geboren en getogen Amsterdammer moet ik die hebben natuurlijk!

Bestel bij de uitgever >>

Bestel op Bol.com >>

Onvermoede plekken

De gids 'Amsterdam acht keer anders' belooft tochten langs onvermoede plekken, monumenten en mooie uitzichten. Die worden door gedegen achtergrondinformatie gepromoveerd tot bezienswaardigheden. Dat klinkt goed. Ben benieuwd of de gids me weet te verrassen. Ik heb een halve eeuw Amsterdam achter de kiezen moet je weten.

Een groot openluchtmuseum

Rondom 8 thema’s verbinden de makers die speciale plekken in de hoofdstad tot originele routes. Dat levert stadswandelingen op die je Amsterdam laten zien zoals je onze hoofdstad nog nooit hebt bekeken. Of zoals samensteller en routemaker Gerard Goudriaan zijn woonplaats zelf noemt: 'Een groot openluchtmuseum'.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Van Gouden Eeuw tot Trendy stad

De thema's van de gids maken me enorm benieuwd naar de wandelingen en de verhalen erachter. Kijk maar even met me mee naar de thema's : Maritiem verleden, Gouden Eeuw, Hofjes in de Jordaan, Herinneringen aan de oorlog, Moderne architectuur aan het IJ, De trendy stad: Noord, Markante Amsterdammers en Teksten in de stad. Klinkt boeiend toch?

GPS-tracks

In lengte variëren de wandelingen van 6 tot 15 kilometer. En heel handig: je kunt er ook GPS-tracks bij downloaden. Ik ga zeker een aantal wandelingen doen! Het gidsje ziet er overigens uit om van te watertanden.

Over de auteur

Gerard Goudriaan is een ervaren stadsgids. Behalve Amsterdam kent hij ook Berlijn en Parijs op zijn duimpje en verzorgt hij in deze steden excursies. Wandelen vindt hij de ideale manier om een grote stad goed te leren kennen. Tijdens zijn wandelingen let hij op architectuur, erfgoed en stadsontwikkeling. Maar minstens zo belangrijk is het kijken naar mensen en het bezoeken van leuke cafés, terrassen en restaurants. Met deze wandelgids kom je dan ook gegarandeerd langs de nodige aantrekkelijke horeca.

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig of bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel bij de uitgever >>

Bestel op Bol.com >>

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (6 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>