Wandelgids: Amsterdam in 8 thematische wandelingen

Wandelgids: Amsterdam in 8 thematische wandelingen
Wandelgids: Amsterdam in 8 thematische wandelingen

Een gids met 8 avontuurlijk wandelingen door Amsterdam. Stuk voor stuk met een thema. Als geboren en getogen Amsterdammer moet ik die hebben natuurlijk!

Onvermoede plekken

De gids 'Amsterdam acht keer anders' belooft tochten langs onvermoede plekken, monumenten en mooie uitzichten. Die worden door gedegen achtergrondinformatie gepromoveerd tot bezienswaardigheden. Dat klinkt goed. Ben benieuwd of de gids me weet te verrassen. Ik heb een halve eeuw Amsterdam achter de kiezen moet je weten.

Een groot openluchtmuseum

Rondom 8 thema’s verbinden de makers die speciale plekken in de hoofdstad tot originele routes. Dat levert stadswandelingen op die je Amsterdam laten zien zoals je onze hoofdstad nog nooit hebt bekeken. Of zoals samensteller en routemaker Gerard Goudriaan zijn woonplaats zelf noemt: 'Een groot openluchtmuseum'.

Van Gouden Eeuw tot Trendy stad

De thema's van de gids maken me enorm benieuwd naar de wandelingen en de verhalen erachter. Kijk maar even met me mee naar de thema's : Maritiem verleden, Gouden Eeuw, Hofjes in de Jordaan, Herinneringen aan de oorlog, Moderne architectuur aan het IJ, De trendy stad: Noord, Markante Amsterdammers en Teksten in de stad. Klinkt boeiend toch?

GPS-tracks

In lengte variëren de wandelingen van 6 tot 15 kilometer. En heel handig: je kunt er ook GPS-tracks bij downloaden. Ik ga zeker een aantal wandelingen doen! Het gidsje ziet er overigens uit om van te watertanden.

Over de auteur

Gerard Goudriaan is een ervaren stadsgids. Behalve Amsterdam kent hij ook Berlijn en Parijs op zijn duimpje en verzorgt hij in deze steden excursies. Wandelen vindt hij de ideale manier om een grote stad goed te leren kennen. Tijdens zijn wandelingen let hij op architectuur, erfgoed en stadsontwikkeling. Maar minstens zo belangrijk is het kijken naar mensen en het bezoeken van leuke cafés, terrassen en restaurants. Met deze wandelgids kom je dan ook gegarandeerd langs de nodige aantrekkelijke horeca.

Gids bestellen?

Je kunt deze prachtige wandelgids heel makkelijk bestellen bij de sympathieke Uitgeverij Onregelmatig.

Over Gegarandeerd Onregelmatig

Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig veroverde met haar wandelgidsen de Oscar onder de wandelprijzen: voor haar gehele oeuvre werd zij door de Fiets- en Wandelbeurs beloond met de prestigieuze Gouden Wandelschoen. Heel leuk en volkomen terecht. Elke gids heeft een verrassend thema en is met veel liefde en zorg gemaakt.


Cameranu: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera's en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!