Wandelgids: 'Wandelen langs de Atlantikwall in Zuid-Holland'

'Wandelen langs de Atlantikwall in Zuid-Holland' is een wandelgids met 10 bijzondere, historische wandeltochten. De routes voeren je langs voormalige stellingen van de Atlantikwall in natuurgebieden en meer bebouwde omgevingen.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelgids 'Wandelen langs de Atlantikwall in Zuid-Holland'10 afwisselende wandelingen

De combinatie van historie en natuur zorgt voor 10 afwisselende wandelingen langs de kust van Zuid-Holland. Dat kustlandschap staat bekend om zijn mooie natuur en diversiteit. Nu kun je al wandelend ook kennismaken met de veel minder bekende overblijfselen van de Atlantikwall.

Een van de grootste verdedigingslinies

De Atlantikwall is een van de grootste verdedigingslinies uit de westerse geschiedenis. De Duitsers bouwden deze tijdens de Tweede Wereldoorlog om een invasie van geallieerden aan de westzijde van hun Derde Rijk te voorkomen.

Duizenden bunkers, veldversterkingen en versperringen

Meer dan 75 jaar geleden begonnen de Duitsers met de aanleg van duizenden bunkers, veldversterkingen en versperringen. Tegenwoordig zijn er nog steeds bunkers te zien. Vaak liggen ze verscholen tussen bebouwing, in het bos of zijn ze half onder het zand geraakt. Ook zijn resten van loopgraven en tankmuren zichtbaar.

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig of bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel bij de uitgever >>

Bestel deze gids op Bol.com >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (4 beoordelingen)

Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy