Nieuwe wandelgids: ‘Wandelen naar de campus’

Nieuwe wandelgids: ‘Wandelen naar de campus’
Nieuwe wandelgids: ‘Wandelen naar de campus’

Briljant idee: een gids met wandelingen over de Nederlandse universiteitsterreinen. En ook de uitvoering is perfect, de wandelgids van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig ziet eruit om door een ringetje te halen. Het kloeke boek bevat 13 wandelingen over campussen.

Wat doen studenten eigenlijk?

Wat doen die studenten nu eigenlijk? Wat eten ze? Waar fietsen ze allemaal tegelijk naar toe? Wat is chillen en waar doen ze dat en met wie? Met die vragen ging auteur en stedebouwkundige Paul Kurstjens op pad over de campussen. Hij is bekend van de onvolprezen gids ‘De mooiste vinexwandelingen’.

Vinexwijken: ook al zo leuk

Uit die gids heb ik meerdere wandelingen gedaan. Daardoor ontdekte ik dat Vinexwijken veel leuker, interessanter en veelzijdiger zijn dan ik dacht. Het heeft mijn vooroordelen over deze wijken flink onderuitgehaald.

Wandelen over 13 universiteitsterreinen

Paul Kurstjens liep voor z’n nieuwe gids ongegeneerd 13 universiteitsterreinen over. Hij ontdekte hoe toegankelijk de terreinen, bibliotheken, werkplaatsen en tuinen op de campus waren. Zonder de druk om voldoendes te halen, schoof hij in de mensa's aan bij studenten en doorkruiste hij werkplaatsen met knutselende uitvinders.

Ontdekkingstochten op universitair niveau

Al deze publiekelijk toegankelijke plekken reeg hij aanéén tot 13 ontdekkingstochten op universitair niveau. Gemakkelijk te wandelen. Ook, zo vermeldt de achterflap met humor, als je alleen maar een zwemdiploma hebt...

VU en UvA: binnenkort op mijn wandelmenu

Zelf heb ik jarenlang op twee campussen rondgehangen: de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Daar laat ik me binnenkort maar eens overheen leiden door deze heerlijke gids.

Bestel deze wandelgids

Deze mooie wandelgids kun je bestellen op de site van Gegarandeerd Onregelmatig. Bestel je tegelijk een tweede gids (dezelfde óf een andere), dan betaal je geen verzendkosten.

 


Cameranu: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera's en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!