Wandelgids: ‘Wandelen naar de campus’

Briljant idee: een gids met wandelingen over de Nederlandse universiteitsterreinen. En ook de uitvoering is perfect, de wandelgids van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig ziet eruit om door een ringetje te halen. Het kloeke boek bevat 13 wandelingen over campussen.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelgids ‘Wandelen naar de campus’ Wat doen studenten eigenlijk?

Wat doen die studenten nu eigenlijk? Wat eten ze? Waar fietsen ze allemaal tegelijk naar toe? Wat is chillen en waar doen ze dat en met wie? Met die vragen ging auteur en stedebouwkundige Paul Kurstjens op pad over de campussen. Hij is bekend van de onvolprezen gids ‘De mooiste vinexwandelingen’.

Vinexwijken: ook al zo leuk

Uit die gids heb ik meerdere wandelingen gedaan. Daardoor ontdekte ik dat Vinexwijken veel leuker, interessanter en veelzijdiger zijn dan ik dacht. Het heeft mijn vooroordelen over deze wijken flink onderuitgehaald.

Wandelen over 13 universiteitsterreinen

Paul Kurstjens liep voor z’n nieuwe gids ongegeneerd 13 universiteitsterreinen over. Hij ontdekte hoe toegankelijk de terreinen, bibliotheken, werkplaatsen en tuinen op de campus waren. Zonder de druk om voldoendes te halen, schoof hij in de mensa's aan bij studenten en doorkruiste hij werkplaatsen met knutselende uitvinders.

Ontdekkingstochten op universitair niveau

Al deze publiekelijk toegankelijke plekken reeg hij aanéén tot 13 ontdekkingstochten op universitair niveau. Gemakkelijk te wandelen. Ook, zo vermeldt de achterflap met humor, als je alleen maar een zwemdiploma hebt...

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

VU en UvA: binnenkort op mijn wandelmenu

Zelf heb ik jarenlang op twee campussen rondgehangen: de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Daar laat ik me binnenkort maar eens overheen leiden door deze heerlijke gids.

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel deze gids op Bol.com >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkers De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy