De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Wandelgids: ‘Twentse kruistochten’ | Langs Mariabeelden, landkruisen & kapellen

Wandelgids ‘Twentse kruistochten’ | 12 rondwandelingen
Wandelgids ‘Twentse kruistochten’ | 12 rondwandelingen

‘Twentse kruistochten’ is een mooie wandelgids van Marycke Janne Naber. In 12 rondwandelingen kuier je langs kapelletjes, Mariabeelden en landkruisen in het wonderschone Twente. Gegarandeerd mooi verzorgd door uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Religieuze kunstwerkjes

Ondanks de secularisatie in Nederland is het katholieke geloof in Twente nog volop aanwezig. Op veel plaatsen tref je in de openbare ruimte Mariabeelden, landkruisen en kapellen aan. Religieuze kunststukjes zijn het, met elk zijn eigen verhaal. Ze worden liefdevol beheerd en onderhouden door vele vrijwilligers, vaak buurtbewoners.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

12 rondwandelingen

Marycke Janne Naber heeft ze allemaal geïnventariseerd en de mooiste kapelletjes en landkruizen aaneengeregen in 12 rondwandelingen. Een bijzonder leuke manier om al wandelend niet alleen lijf en ledenen te sterken, maar ook de geest te prikkelen. Deze wandelingen van 15 tot 20 kilometer verschijnen gebundeld in de mooie wandelgids ‘Twentse kruistochten’, die op Hemelvaartsdag 2015 verschijnt.

Horeca & openbaar vervoer

Langs alle routes kom je uitspanningen tegen om de inwendige mens te versterken. Je wandelt tenslotte niet voor niets in het land waar het rijke Roomse leven overal zijn sporen heeft nagelaten. De wandelingen zijn allemaal prima bereikbaar per openbaar vervoer en bieden samen een afwisselend palet aan wat het prachtige Twentse land te bieden heeft.

Wandelzoekpagina.nl

Nog niet eerder verscheen in Twente een wandelgids over dit onderwerp. De gids zal in alle boekhandels verkrijgbaar zijn. Daarnaast verschijnen de wandelingen ook op mijn favoriete wandelsite: www.wandelzoekpagina.nl.

Praktische informatie

 • Twentse kruistochten
 • Marycke Janne Naber
 • 128 pagina’s, 21,0 x 12,6 cm (staand)
 • Verkoopprijs: € 16,95
 • ISBN: 978-90-78641-40-7

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel op Bol.com >>

Bekijk de wandelreizen van SNPPlan je wandelvakantie bij SNP voor 2021

Actieve wandelreizen: SNP Natuurreizen is erin gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen. Bekijk de mogelijkheden voor als we weer mogen!

Vakantieplannen maken

Uiteraard houdt SNP zich aan het advies om tot medio maart 2021 niet naar het buitenland op vakantie te gaan. Maar plannen maken voor daarna mag natuurlijk wel. Dat kan zonder zorgen: je mag bij SNP tot 30 dagen voor vertrek je reis kosteloos omboeken of annuleren. En ze vragen géén aanbetaling. Zo kun jij met een goed gevoel nu al je vakantie voor 2021 boeken.

Alle privé-reizen >>

Alle groepsreizen >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

4.2/5 Waardering (6 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
 • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
 • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

 • Middenin unieke natuurgebieden
 • Weg van de massa
 • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>