Wandelgids: ‘Twentse kruistochten’ | Langs Mariabeelden, landkruisen & kapellen

‘Twentse kruistochten’ is een mooie wandelgids van Marycke Janne Naber. In 12 rondwandelingen kuier je langs kapelletjes, Mariabeelden en landkruisen in het wonderschone Twente. Gegarandeerd mooi verzorgd door uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelgids ‘Twentse kruistochten’ Religieuze kunstwerkjes

Ondanks de secularisatie in Nederland is het katholieke geloof in Twente nog volop aanwezig. Op veel plaatsen tref je in de openbare ruimte Mariabeelden, landkruisen en kapellen aan. Religieuze kunststukjes zijn het, met elk zijn eigen verhaal. Ze worden liefdevol beheerd en onderhouden door vele vrijwilligers, vaak buurtbewoners.

12 rondwandelingen

Marycke Janne Naber heeft ze allemaal geïnventariseerd en de mooiste kapelletjes en landkruizen aaneengeregen in 12 rondwandelingen. Een bijzonder leuke manier om al wandelend niet alleen lijf en ledenen te sterken, maar ook de geest te prikkelen. Deze wandelingen van 15 tot 20 kilometer verschijnen gebundeld in de mooie wandelgids ‘Twentse kruistochten’, die op Hemelvaartsdag 2015 verschijnt.

Horeca & openbaar vervoer

Langs alle routes kom je uitspanningen tegen om de inwendige mens te versterken. Je wandelt tenslotte niet voor niets in het land waar het rijke Roomse leven overal zijn sporen heeft nagelaten. De wandelingen zijn allemaal prima bereikbaar per openbaar vervoer en bieden samen een afwisselend palet aan wat het prachtige Twentse land te bieden heeft.

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

Praktische informatie

  • Twentse kruistochten
  • Marycke Janne Naber
  • 128 pagina’s, 21,0 x 12,6 cm (staand)
  • Verkoopprijs: € 16,95
  • ISBN: 978-90-78641-40-7

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel deze gids op Bol.com >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkers De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

4.5/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy