Wandelgids: 'Te gek om los te lopen' | Wandelingen rond psychiatrische klinieken

De bijzondere wandelgids ‘Te gek om los te lopen’ verkent in 11 wandelingen de terreinen van (voormalige) psychiatrische klinieken.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelgids 'Te gek om los te lopen' Mooie wandelgidsen

De gids is een uitgave van Gegarandeerd Onregelmatig. Andere wandelgidsen van deze uitgeverij die ik in bezit heb zijn pareltjes: altijd met een speciaal thema, boordevol nuttige informatie en uitstekend beschreven wandelroutes. Ook deze gids pakt weer een bijzonder thema bij de kop: wandelingen rond psychiatrische klinieken. Briljant idee.

Wolfheze, Zuidlaren, Santpoort

Veel psychiatrie werd vroeger verstopt in afgelegen gebieden om de gekte te verbergen en de maatschappij te beschermen. De tijden zijn veranderd, de psychiatrie is naar de maatschappij gehaald. Maar de oude inrichtingen liggen nog op die verstopte plekken, bijvoorbeeld bij Wolfheze, Zuidlaren, Den Dolder of Santpoort. Naar de gebouwen van weleer wordt nu met andere ogen gekeken; het zijn brokjes cultuurhistorie midden in de natuur. Waard om te bezoeken en te ontdekken. Te gek om daar nu los te lopen.

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

Auteurs: trauma-specialist & wandel-expert

De twee auteurs vormen ook al een bijzonder koppel: Ruurd van der Loo werkt in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, running-therapeut en trauma specialist. Rutger Burgers is oprichter van het gespecialiseerde bedrijf Routewerk. Hij stond bij de Stichting LAW (nu Wandelnet) aan de basis van de NS-wandelingen.

Museum Het Dolhuys

Te gek om los te lopen werd gemaakt in samenwerking met Museum Het Dolhuys in Haarlem. Historisch beeldmateriaal van verschillende musea maakt de wandelgids tot een prachtig boekje.

Praktische gegevens

  • Te gek om los te lopen | 11 waanzinnige wandelingen in de buurt van psychiatrische klinieken
  • Ruurd van der Loo en Rutger Burgers
  • Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig
  • 128 pagina’s, 21,0 x 12,6 cm (staand)
  • Verkoopprijs: € 16,95
  • ISBN: 978-90-78641-42-1

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel deze gids op Bol.com >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkers De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy