natuurhuisje banner 750px
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Wandelgids: 'Te gek om los te lopen' | Wandelingen rond psychiatrische klinieken

De wandelgids ‘Te gek om los te lopen’
De wandelgids ‘Te gek om los te lopen’

de bijzondere wandelgids ‘Te gek om los te lopen’ verkent in 11 wandelingen de terreinen van (voormalige) psychiatrische klinieken.

Mooie wandelgidsen

De gids is een uitgave van Gegarandeerd Onregelmatig. Andere wandelgidsen van deze uitgeverij die ik in bezit heb zijn pareltjes: altijd met een speciaal thema, boordevol nuttige informatie en uitstekend beschreven wandelroutes. Ook deze gids pakt weer een bijzonder thema bij de kop: wandelingen rond psychiatrische klinieken. Briljant idee.

Wolfheze, Zuidlaren, Santpoort

Veel psychiatrie werd vroeger verstopt in afgelegen gebieden om de gekte te verbergen en de maatschappij te beschermen. De tijden zijn veranderd, de psychiatrie is naar de maatschappij gehaald. Maar de oude inrichtingen liggen nog op die verstopte plekken, bijvoorbeeld bij Wolfheze, Zuidlaren, Den Dolder of Santpoort. Naar de gebouwen van weleer wordt nu met andere ogen gekeken; het zijn brokjes cultuurhistorie midden in de natuur. Waard om te bezoeken en te ontdekken. Te gek om daar nu los te lopen.

Auteurs: trauma-specialist & wandel-expert

De twee auteurs vormen ook al een bijzonder koppel: Ruurd van der Loo werkt in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, running-therapeut en trauma specialist. Rutger Burgers is oprichter van het gespecialiseerde bedrijf Routewerk. Hij stond bij de Stichting LAW (nu Wandelnet) aan de basis van de NS-wandelingen.

Museum Het Dolhuys

Te gek om los te lopen werd gemaakt in samenwerking met Museum Het Dolhuys in Haarlem. Historisch beeldmateriaal van verschillende musea maakt de wandelgids tot een prachtig boekje.

Praktische gegevens

 • Te gek om los te lopen | 11 waanzinnige wandelingen in de buurt van psychiatrische klinieken
 • Ruurd van der Loo en Rutger Burgers
 • Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig
 • 128 pagina’s, 21,0 x 12,6 cm (staand)
 • Verkoopprijs: € 16,95
 • ISBN: 978-90-78641-42-1

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel op Bol.com >>

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

4.5/5 Waardering (4 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
 • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
 • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

 • Middenin unieke natuurgebieden
 • Weg van de massa
 • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>