De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Nieuw Wandelboekje van Natuurvrienden

Nieuw Wandelboekje van Natuurvrienden
Nieuw Wandelboekje van Natuurvrienden

Het bijzonder mooi uitgegeven 'Wandelboekje van Natuurvrienden' bevat 40 wandelingen met een knipoog naar Jac. P. Thijsse en E. Heimans.

Natuurvorsers Heimans & Thijsse

In 1900 verscheen de eerste druk van het Wandelboekje voor Natuurvrienden van de natuurvorsers Eli Heimans (1861-1914) en Jac. P. Thijsse (1865-1945). Een boekje ‘om erop uit te trekken en met open oogen rond te zien in de natuur…’ Tot in 1998 zou het boekje worden herdrukt.

Favoriete wandelingen van 40 natuurvrienden

Ruim een eeuw later nodigde schrijver en wandelaar Wim Huijser 40 ‘natuurvrienden’ uit hun meest favoriete natuurwandeling in Nederland te presenteren. Zo wilde Wim een nieuwe invulling geven aan het Wandelboekje. Dat leverde heerlijke wandelingen op. Van de Helderse duinen tot het Limburgse Eyserbos, en van de Hoeksche Waard tot Schiermonnikoog. De 40 huidige natuurvrienden zijn aanvoerders en bestuurders van natuurbeschermende en -beherende organisaties in Nederland.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Ervaar de Nederlandse natuur

Het Wandelboekje van Natuurvrienden biedt een gevarieerde staalkaart van natuur- en landschapsorganisaties in Nederland. Maar het is vooral ook een uitnodiging om de Nederlandse natuur aan den lijve te ervaren in 40 favoriete wandelingen. Hoezeer het Nederlandse natuurlandschap ook is veranderd, het motto van Heimans en Thijsse is onveranderd gebleven: ‘Komt, makkers, mee naar buiten.’

De Feiten

 • Samenstelling Wim Huijser en Harry Harsema
 • Voorwoord: Frank Berendse; Inleiding: Wim Huijser
 • 256 pagina's genaaid met ronde hoeken!
 • Inclusief routekaarten / 13x19,5 cm / full colour / ISBN 978-90-75271-973
 • Prijs: 20,95 euro

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel op Bol.com >>

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

 • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
 • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
 • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

 • Middenin unieke natuurgebieden
 • Weg van de massa
 • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>