Wandelboekje van Natuurvrienden

Het bijzonder mooi uitgegeven 'Wandelboekje van Natuurvrienden' bevat 40 wandelingen met een knipoog naar Jac. P. Thijsse en E. Heimans.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelboekje van Natuurvrienden Natuurvorsers Heimans & Thijsse

In 1900 verscheen de eerste druk van het Wandelboekje voor Natuurvrienden van de natuurvorsers Eli Heimans (1861-1914) en Jac. P. Thijsse (1865-1945). Een boekje ‘om erop uit te trekken en met open oogen rond te zien in de natuur…’ Tot in 1998 zou het boekje worden herdrukt.

Favoriete wandelingen van 40 natuurvrienden

Ruim een eeuw later nodigde schrijver en wandelaar Wim Huijser 40 ‘natuurvrienden’ uit hun meest favoriete natuurwandeling in Nederland te presenteren. Zo wilde Wim een nieuwe invulling geven aan het Wandelboekje. Dat leverde heerlijke wandelingen op. Van de Helderse duinen tot het Limburgse Eyserbos, en van de Hoeksche Waard tot Schiermonnikoog. De 40 huidige natuurvrienden zijn aanvoerders en bestuurders van natuurbeschermende en -beherende organisaties in Nederland.

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

Ervaar de Nederlandse natuur

Het Wandelboekje van Natuurvrienden biedt een gevarieerde staalkaart van natuur- en landschapsorganisaties in Nederland. Maar het is vooral ook een uitnodiging om de Nederlandse natuur aan den lijve te ervaren in 40 favoriete wandelingen. Hoezeer het Nederlandse natuurlandschap ook is veranderd, het motto van Heimans en Thijsse is onveranderd gebleven: ‘Komt, makkers, mee naar buiten.’

De Feiten

  • Samenstelling Wim Huijser en Harry Harsema
  • Voorwoord: Frank Berendse; Inleiding: Wim Huijser
  • 256 pagina's genaaid met ronde hoeken!
  • Inclusief routekaarten / 13x19,5 cm / full colour / ISBN 978-90-75271-973
  • Prijs: 20,95 euro

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel deze gids op Bol.com >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkers De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (4 beoordelingen)

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy