De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Streekpad 20: Noardlijke Fryske Wâlden

Nieuw Streekpad 20: Noardlijke Fryske Wâlden
Nieuw Streekpad 20: Noardlijke Fryske Wâlden

Nederland is een nieuw streekpad rijker. Het nieuwe pad ‘Noardlike Fryske Wâlden’ is gepresenteerd op de Fiets- en Wandelbeurs van 2, 3 en 4 maart 2018. Met een lengte van 165 km voert het pad je door het kleinschalige landschap van noordoost Friesland.

Aangewezen als Nationaal Landschap

Deze streek ten oosten van Leeuwarden is aangewezen als Nationaal Landschap: een bijzonder gebied van elzensingels en houtwallen, maar ook van open landschappen en natuurgebieden.

Startpunt: Burgum

Startpunt van de route is het dorp Burgum (hoofdplaats van de gemeente Tietjerksteradeel). Via Feanwâldsterwâl voert de route je naar Gytsjerk en Oentsjerk. Langs de oude halepaden bij Damwâld, de Zwagermieden en Westergeest komt het streekpad in Kollum en Buitenpost.

Nationaal Park De Alde Feanen

De route voert langs Veenklooster en loopt vervolgens via Rottevalle en Eastermar naar het Nationaal Park De Alde Feanen. Via Sumar kom je vervolgens weer in Burgum. Het is dus een rondwandeling.

Door 5 Friese gemeenten

De route voert door 5 Friese gemeenten, die samen met de agrarische natuurvereniging Noardlike Fryske Wâlden en de provincie Fryslân middelen beschikbaar stelden voor de realisatie. Wandelnet heeft het streekpad opgenomen in z’n landelijke LAW-netwerk.

Gemarkeerde route

Twee inwoners van dit prachtige gebied hebben het streekpad ontwikkeld: Jaap en Anneke Jongejan te Boelenslaan. Een padwerkgroep van vrijwilligers zorgde voor de markering van de gehele route. De route van 165 kilometer telt 27 etappes, de meeste tussen 5 en 7 km. Uiteraard kun je aan de hand van de gids je eigen indeling maken.

Volksverhalen & wonderdokters

De wandelgids is mooi uitgegeven, met kaartjes, routebeschrijvingen en nuttige informatie over de landschappen en bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Ook staan er mooie verhalen in over ‘singelier folk’ in de Friese Wouden: volksverhalen, wonderdokters en bijzondere dorpsfiguren.

Gids bestellen?

De gids is verkrijgbaar in de boekhandel en op Bol.com.

Bestel op Bol.com >>

Bekijk de wandelreizen van SNPPlan je wandelvakantie bij SNP voor 2021

Actieve wandelreizen: SNP Natuurreizen is erin gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen. Bekijk de mogelijkheden voor als we weer mogen!

Vakantieplannen maken

Uiteraard houdt SNP zich aan het advies om tot medio maart 2021 niet naar het buitenland op vakantie te gaan. Maar plannen maken voor daarna mag natuurlijk wel. Dat kan zonder zorgen: je mag bij SNP tot 30 dagen voor vertrek je reis kosteloos omboeken of annuleren. En ze vragen géén aanbetaling. Zo kun jij met een goed gevoel nu al je vakantie voor 2021 boeken.

Alle privé-reizen >>

Alle groepsreizen >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

4.6/5 Waardering (5 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>