Mooiste wandelingen per provincie: nieuwe reeks wandelgidsen van WandelBart

Mooiste wandelingen per provincie | Wandelgidsen WandelBart
Mooiste wandelingen per provincie | Wandelgidsen WandelBart

Een complete serie provinciewandelgidsen uitbrengen. Dat is de ambitie van wandelliefhebber Bart van der Schagt – ook bekend als WandelBart. De wandelingen in stad, buitengebied en natuur zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer. Hieronder staan de gidsen die tot nog toe verschenen zijn.

Auteur Bart van der Schagt, a.k.a. WandelBartPrint on demand: lekker actueel

De gidsen worden via een ‘print-on-demand’-systeem pas kort voor of direct na aankoop gedrukt. Omdat WandelBart de wandelroutes uitstekend onderhoudt, haal je altijd up-to-date routebeschrijvingen in huis.

Wandelgids Zuid-LimburgNet verschenen: wandelgids Zuid-Limburg

Deze fonkelnieuwe wandelgids bevat maar liefst 22 routes. Lekker divers zijn ze: van leuke groene stadstochten tot pittige wandelingen door het zeer gevarieerde heuvellandschap in het zalige zuiden van Limburg. Je trekt over hoge heuveltoppen en door helling- en bronnetjesbossen. Liefelijke dalen met daarin kabbelende meanderende beken vind je op je pad. In schattige dorpjes bewonder je prachtige vakwerkhuizen en carréboerderijen. Op een enkele tocht ga je zelfs de grens over.

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Wandelbart.nl. Hij ligt ook in de boekhandel. De gids kost € 14,95.

 

Wandelgids Limburg Noord en MiddenWandelgids Limburg Noord en Midden

De 21 wandelroutes zijn zeer divers: van leuke, groene stadswandelingen tot wandeltochten door het gevarieerde landschap in Noord en Midden Limburg. Je wandelt over uitgestrekte heidevelden, door stille bossen, langs talrijke beken, de uiterwaarden van de Maas en de veengebieden in de Peelstreek. Op veel routes kom je ook langs prachtige kastelen. De stadswandelingen zijn geen toeristische sightseeings: de nadruk ligt op het stadsgroen en de rustigere stadsdelen.

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Wandelbart.nl. Hij ligt ook in de boekhandel. De gids kost € 14,95.

 

Wandelgids Noord-Brabant OostWandelgids Noord-Brabant Oost

De 21 wandelroutes in deze gids zijn zeer divers: een leuke groene stadswandeling door Eindhoven en talrijke wandeltochten door het zeer gevarieerde landschap van het oostelijk deel van Noord-Brabant. De wandelingen gaan door stille bossen, over uitgestrekte heidevelden, door het kleinschalige Brabantse boerenland en over leuke paadjes langs beken. De routes zijn vaak een combinatie van deze landschapselementen, waarbij riviertje de Dommel vaak een hoofdrol speelt.

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Wandelbart.nl. Hij ligt ook in de boekhandel. De gids kost € 14,95.

 

Wandelgids Noord-Brabant WestWandelgids Noord-Brabant West

Een kleurrijk pallet aan wandelingen haal je met deze gids in huis. Van struinroutes langs Brabantse beken tot een heuse woestijntocht en alles wat daartussen zit: kleinschalig boerenland, stille grensbossen, uitgestrekte heidevelden, de vele Brabantse vennen, dijken en kreken en groene steden. De stadswandelingen zijn geen toeristische sightseeings: de nadruk ligt op stadsgroen en rustige stadsdelen. Deze gids bevat 15 wandelingen door natuur en platteland, 4 groene stadswandelingen en een stad- & landwandeling.

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Wandelbart.nl. Hij ligt ook in de boekhandel. De gids kost € 14,95.

 

Wandelgids ZeelandWandelgids Zeeland

Liefhebbers van absolute rust en stilte komen met de 6 routes door Zeeuws-Vlaanderen aan hun trekken. De stadswandelingen zijn geen toeristische sightseeings, de nadruk ligt op het stadsgroen en de rustigere stadsdelen. Zo bevat deze gids 19 wandelingen door natuur en platteland en 3 groene stadswandelingen.

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Wandelbart.nl. Hij ligt ook in de boekhandel start. De gids kost € 14,95.

 

Wandelgids Zuid-HollandWandelgids Zuid-Holland

Met deze heerlijke gids kun je struinen langs de Lek, een bollenwandeling maken of wandelen door de petrochemische industrie bij Rozenburg. En alles wat daartussen zit: duinen en strand, voorname landgoederen, groene steden, vogelrijke polders en uitgestrekte waarden. De gids bevat 14 wandelingen door natuur en platteland, 2 wandelingen door steden plus buitengebied en 4 groene stadswandelingen.

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Wandelbart.nl. Hij ligt ook in de boekhandel start. De gids kost € 14,95.

 


Cameranu: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera's en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!