natuurhuisje banner 750px
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Mooi wandelboekje: ‘Bergje’ van Bregje Hofstede

In Bergje beklimt Bregje Hofstede de berg die zij zo vaak bezocht als kind: de Sass Songher in de Dolomieten. Ze vertelt over haar bergwandelingen van vroeger en van nu in het schitterend uitgegeven boekje Bergje, onderdeel van de nieuwe reeks ‘Terloops’ van uitgeverij Van Oorschot.

Mythische proporties

In Bregjes kinderogen had de berg Sass Songher mythische proporties: hij was groter dan alle andere bergen op de wereld. Het was het rijk van wilde avonturen, waar de echo’s van strijdbare bergvorstinnen klinken, en waar Hofstede zich afzonderde van het veelkoppige gezin waarvan ze deel uitmaakt.

Intrigerende vragen

Kan iemand anders zien wat jij als kind hebt gezien? Kan iemand zien wat er niet meer is? Intrigerende vragen die Hofstede zich stelt tijdens haar wandelingen na haar jeugdjaren. Eerst ging ze samen met haar geliefde terug naar de Sass Songher, een onneembaar fort door de hevige sneeuwval. Later beklom ze de berg in haar eentje, in de verzengende hitte.

Weergaloze stijl

In haar weergaloos precieze stijl beschrijft ze in Bergje hoe alles wat ze ziet aanzet tot bespiegelingen over symbiose en eenzaamheid, toerisme en natuurbehoud, betovering en realisme, moederschap en zelfontplooiing, klein geluk en groots leven.

Over Bregje Hofstede

Bregje Hofstede (1988) debuteerde met De hemel boven Parijs, dat werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. In 2016 verscheen De herontdekking van het lichaam, gevolgd door Drift (2018), dat op veel lof werd onthaald en op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs stond. Ze schrijft ook voor diverse tijdschriften en kranten zoals De Correspondent, NRC Handelsblad en De Morgen.

Dit mooie wandelboekje kopen?

Bergje van Bregje Hofstede is te koop in de boekhandel voor €12,50. Je kunt het ook kopen bij onder andere Bol.com.

Bekijk dit boekje op Bol.com >>

Terloops-reeks: vier wandelboekjes

Tegelijk met Bergje van Bregje Hofstede verscheen het wandelboekje Je keek te ver van Marjoleine de Vos. In juni verschijnen nog twee delen in de Terloops-reeks: De drie bestaat niet van Gerbrand Bakker en De grote ronde van Thomas Rosenboom. Ik kijk ernaar uit!

Bekijk ook het wandelboekje van Marjoleine de Vos >>

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Mooiste vakantiehuisjes in NederlandVakanties in eigen land

Een reis naar het buitenland zit er helaas voorlopig niet in. Veel mensen oriënteren zich nu op een vakantie in Nederland later dit jaar. Bijvoorbeeld in een mooi vakantiehuisje of op een rustige camping. Hieronder mijn tips voor organisaties met een uitstekend aanbod op dit gebied.

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (4 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>