Wandelgids: 'Dwalen door Drenthe' van Rob Wolfs

Prachtige wandelgids met rondwandelingen in de heerlijke provincie Drenthe. De wandelingen voeren door bossen & beekdalen, over heide & veen. Samensteller Rob Wolfs is bekend van de Trage Tochten. Dat garandeert prachtige natuurtochten over vooral onverharde paden.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelgids 'Dwalen door Drenthe'Voor liefhebbers van stilte

Dit is zo'n wandelgids voor liefhebbers van stilte en eenzaamheid. Die vind je namelijk volop in de dunst bevolkte provincies van Nederland (183 inwoners per vierkante kilometer). Ik kan erover meepraten, ik kom er regelmatig en wandel er met bijzonder veel plezier. Deze mooie gids moet ik natuurlijk hebb'n!

18 stiltewandelingen

Omdat Drenthe als één van de laatste provincies tot ontwikkeling is gekomen is het een open en leeg gebied gebleven. In zijn wandelgids beschrijft Rob Wolfs 18 wandelingen waarin hij bewust de stille plekken van Drenthe heeft opgezocht.

Hunebedden & esdorpen

Maar Drenthe is meer: er is een lange en rijke archeologische en cultuurhistorische geschiedenis. Op je pad vind je hunebedden, mooie oude esdorpen, veenkoloniale overblijfselen en de mooie oude gebouwen van de Maatschappij voor Weldadigheid.

Bekijk alle wandelreizen op Snp.nl

Meer dan senioren op e-bikes

Wie alle wandelingen uit deze gids doet, ontdekt dat Drenthe veel meer te bieden heeft dan bos, beekdalen, heide, veen en rentenierende senioren op hun e-bikes. Hoewel die beekdalen echt waanzinnig mooi zijn.

Rob's Trage Tochten

Auteur Rob Wolfs is een door de wol geverfde routemaker. Hij heeft een zesde zintuig voor onbekende en weinig betreden weggetjes en paadjes. Rob heeft 200 Trage Tochten uitgezet, variërend van 5 tot 22 kilometer. Met veel plezier heb ik er inmiddels tientallen gelopen.

Mijn Trage Tochten >>

De feiten

  • Dwalen door Drenthe
  • Rondwandelingen van 15 kilometer door bos, heide, beekdal en veen
  • Auteur: Rob Wolfs
  • Omvang: 128 pagina's
  • ISBN: 978-90-78641-43-8
  • Prijs: € 16,95

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel deze gids op Bol.com >>

 

De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

4.6/5 Waardering (13 beoordelingen)

Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy