Bijzondere wandelgids: 'De mooiste Vinex-wandelingen'

Geweldig: er is een gids verschenen met wandelroutes door Vinex-wijken. Toen de mooie gids met 10 wandelroutes in mijn bus plofte, kreeg ik plots een onweerstaanbaar verlangen om door Vinex-wijken te struinen. Ik ga er zeker een stel lopen!

Vinex: synoniem voor saai?

De vele Vinex-wijken, ze vormen het nieuw gemaakte Nederland van de afgelopen twee decennia. Het woord Vinex-wijk roept bij veel mensen wel iets op. Bij mij doemen beelden op van saaie nieuwbouw, architectonische eenheidsworst en verpest (stads)landschap.

Afrekenen met vooroordelen

In deze wandelgids – de eerste en enige in zijn soort – rekenen stedenbouwkundige Paul Kurstjens en omgevingshistoricus Kees Volkers meedogenloos af met de vooroordelen over de plekken waar niemand ooit dood gevonden zou willen worden.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Wandelen door 10 Vinex-wijken

Met deze schitterend uitgegeven gids ga je op stap in 10 bekende (beruchte?) Vinex-wijken als IJburg, Ypenburg, Leidsche Rijn en Houten. Je ontdekt dat de Vinex echter, leuker, levendiger en verrassender is dan Marken, Volendam en Bronckhorst bij elkaar. Beweren de auteurs.

Ik Vinex-wandel, jij Vinex-wandelt, jullie Vinex-wandelen

Ik heb al een paar Vinex-wandelingen achter de kiezen. Het dreigt zelfs een verslaving te worden.

Mijn Vinex-wandeling Amsterdam >>

Columns van het Vinex-vrouwtje

Aan de gids zal het in ieder geval niet liggen. Voorzien van vlot geschreven achtergrondartikelen, heerlijke fotografie en mooie kaartjes. En: het voormalige Vinex-vrouwtje Marieke Dubbelman brengt als ervaringsdeskundige met haar columns de Vinex-wijk op haar manier tot leven.

Over Gegarandeerd Onregelmatig

Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig veroverde met haar wandelgidsen de Oscar onder de wandelprijzen: voor haar gehele oeuvre werd zij door de Fiets- en Wandelbeurs beloond met de prestigieuze Gouden Wandelschoen. Heel leuk en volkomen terecht. Elke gids heeft een verrassend thema en is met veel liefde en zorg gemaakt.

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig of bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel op Bol.com >>

Bestel bij de uitgever >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkers De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy