175 jaar Utrecht Spoorstad | Wandelen & fietsen langs spoorerfgoed

De intrigerende gids ‘175 jaar Utrecht Spoorstad’ van Kees Volkers leidt je al wandelend en fietsend langs ons spoorerfgoed. Een must have voor wie van wandelen, fietsen én treinen houdt.

Bestel deze gids op Bol.com >>

Wandelgids '175 jaar Utrecht Spoorstad' Spoor Amsterdam-Utrecht: 175 jaar geleden geopend

Ontelbare keren heb ik, meestal onderweg naar een wandeling, in de trein tussen Amsterdam en Utrecht gezeten. Maar nooit heb ik geweten dat 175 jaar geleden, om precies te zijn op 6 december 1843, de Nederlandsche Rhijn Spoor-wegmaatschappij op feestelijke wijze deze spoorlijn opende.

Belangrijkste spoorwegknooppunt van NL

In de jaren daarna groeide Utrecht uit tot het belangrijkste spoorwegknooppunt van Nederland. In de stad verrezen niet alleen stations, maar ook werkplaatsen, seinhuizen, viaducten, bruggen en woningen voor het personeel. De grootste spoorwegmaatschappijen bouwden hier hun hoofdkantoren.

Wandel- en fietsroute

Anno nu is het onlangs vernieuwde Utrecht Centraal nog altijd het centrum van ons nationale spoorwegstelsel. En telt het station de meeste treinreizigers van ons land. Vanuit het moderne hart zijn een wandel- en een fietsroute uitgezet langs het spoorwegerfgoed in de stad Utrecht.

Rijke geschiedenis van ons spoor

De gids bevat tal van verhalen die de bijzondere geschiedenis van de spoorwegen in Utrecht uit de doeken doen, en is rijk gelardeerd met tal van schitterende foto’s en kaartjes. Je zult nooit meer op dezelfde manier in de trein zitten. Een aanrader!

Gids bestellen?

De gids kun je bestellen bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel deze gids op Bol.com >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkers De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (4 beoordelingen)

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy