De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Wandelgids: ‘De mooiste landgoedwandelingen van Nederland’ van Roots

De wandelgidsen van Roots Magazine zijn niet alleen prachtig uitgegeven, je kunt er ook uitstekend mee uit de voeten. Dat geldt ook voor de gloednieuwe gids ‘De mooiste Landgoedwandelingen van Nederland’. In 20 wandelroutes bezoek je de prachtigste landgoederen van Nederland. Handig: de bijbehorende GPS-tracks kun je gratis downloaden.

Voor beginners én gevorderden

Prettig van deze wandelgids: met 16 wandelroutes tussen 11 en 23 kilometer biedt hij keus genoeg voor beginners én voor wandelveelvraten. Ben je meer een slenteraar? De gids bevat ook nog 4 natuurommetjes rond 4 kilometer.

Gevarieerde wandelroutes

Ze zien er gevarieerd en veelbelovend uit, de wandelroutes over landgoederen. Een forse tocht (23.3 km) voert je over het schitterende landgoed Fraeylemaborg, waar je in het voorjaar kunt genieten van de vele stinsenplanten. De ‘s Gravelandse Buitenplaatsen (8.8 km) zijn een must voor wie van bijzondere bomen houdt. En zet de tocht rond Jachtslot Mookerheide (15.6 km) vast op je agenda voor eind augustus als de heide paars kleurt.

Chapeau voor de cartograaf

De Roots-gids is mooi en overzichtelijk vormgegeven. Per route vind je een routebeschrijving en praktische informatie over OV, parkeren en horeca. De fotografie is prachtig. Een pluim verdient ook de cartograaf van Roots: de kaartjes zijn duidelijk en bevatten veel nuttige informatie zonder dat ze druk ogen. Bondige verhaaltjes over de wandelhoogtepunten omlijsten het geheel. De bijbehorende GPS-tracks kun je gratis downloaden.

Landgoedleven: dieren & planten

Alsof het allemaal nog niet genoeg is, doorspekt Roots de gids met informatie over het ‘landgoedleven’. Welke vogels en zoogdieren komen er voor? Welke stinsenplanten groeien er en wanneer? Wat zijn veelvoorkomende bomen en struiken op de landgoederen? Om het af te maken zet Roots de 11 mooiste buitenplaatsen voor je op een rij. Een wandelgids om eindeloos in te grasduinen.

Gids vol zelfvertrouwen

Een gids uitgeven met de titel ‘De mooiste landgoedwandelingen van Nederland’ schept natuurlijk verwachtingen. Aan zelfvertrouwen ontbreekt het Roots in ieder geval niet. Maar het vraagt natuurlijk wel om uitgebreid factchecken. Wat ik met veel plezier ga doen ;)

Sterker nog: de eerste landgoedwandeling is ‘in the pocket’: over het schitterende Friese Landgoed Oranjewoud. Gelijk een topper. Benieuwd?

Gids bestellen?

De wandelgids van Roots ligt in de betere boekhandel. Je kunt hem ook bestellen in de webshop van Roots of bij Bol.com.

Bestel bij Roots >>

Bestel bij Bol.com >>

Gratis GPS-tracks downloaden?

De GPS-tracks van alle landgoedwandelingen kun je gratis downloaden via de website van Roots. Ook als je de gids niet wilt kopen, kun je ze natuurlijk downloaden en wandelen.

Download gratis GPS-tracks >>

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>