De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Wandelgids: ‘De mooiste Boswandelingen van Nederland’ van Roots

Wandelgids: ‘De mooiste Boswandelingen van Nederland’ van Roots

Prachtig uitgegeven wandelgids van Roots Magazine met de mooiste boswandelingen van Nederland. In 17 natuurroutes tussen 10 en 21 kilometer neemt Roots je mee door de meest uiteenlopende bossen van ons land. Handig: de bijbehorende GPS-tracks kun je gratis downloaden.

Veelzijdige bossen

In de winter vind je mij niet vaak in de bossen. Zonder blad aan de bomen is het maar een kale bedoening. Maar met de lente in aantocht lonken de prachtige bossen die Nederland rijk is. Roots Magazine neemt je met de wandelgids ‘De mooiste boswandelingen van Nederland’ mee op pad en toont je hoe veelzijdig de Nederlandse bossen zijn.

Stippelberg, Vijlenerbos en nog veel meer

De rondwandelingen voeren onder meer door het stille Drents-Friese Wold, de ruige Planken Wambuis op de Veluwe, de onbekende Stippelberg bij Helmond en het heuvelachtige Vijlenerbos in het uiterste puntje van Limburg. Ook het Kuinderbos en het Voorsterbos staan op het program; verrassend omdat Flevoland niet bepaald bekend staat om z’n bossen.

Overzichtelijke gids

De Roots-gids is overzichtelijk vormgegeven. Per route vind je een prima kaartje, de beknopte routebeschrijving, en praktische informatie over OV, parkeermogelijkheden en horeca onderweg. Bondige verhaaltjes vertellen over de hoogtepunten waar je langskomt. De bijbehorende GPS-tracks kun je gratis downloaden.

Veel informatie over bossen

Extra leuk is de vele informatie over de Nederlandse bossen. Daarmee is het ook een handige veldgids. Al wandelend leer je bomen herkennen aan de hand van hun bladeren. En ga je verschillend zien tussen de meest voorkomende bosvogels. In de herfst is deze gids handig voor het determineren van paddenstoelen en andere ‘bosbewoners’. Ondanks dat de gids bomvol routes en informatie staat is hij lekker bondig, je neemt hem makkelijk mee op pad.

Prachtige foto’s

Ook de fotografie is prachtig, je krijgt echt zin om eropuit te gaan met deze gids in de hand. Ik ga de routes zeker op mijn wandelprogramma zetten.

Gids bestellen?

De wandelgids van Roots ligt in de betere boekhandel of is te bestellen bij Bol.com.

Bestel bij Bol.com >>

Gratis GPS-tracks downloaden?

De GPS-tracks van alle 17 boswandelingen kun je gratis downloaden via de website van Roots Magazine. Ook als je de gids niet wilt kopen, kun je ze natuurlijk downloaden en wandelen.

Download gratis GPS-tracks >>

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (4 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>