De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Wandel- en fietsgids Veluwe van Crossbill Guides

Waar zie je edelherten en wilde zwijnen? Welke bossen leveren de mooiste herfstkleuren? Wat zijn de beste plekken voor vogels, flora, vlinders en libellen? Waar bloeit de heide uitbundig? Die vragen en meer beantwoordt de prachtige natuurgids van Crossbill Guides. De gids bevat 22 wandel- en fietsroutes over de Veluwe. Begin april 2021 verschijnt een herdruk.

Routes over de Veluwe

In ruim 300 pagina’s biedt deze natuurgids overzichtelijke beschrijvingen en dito kaartjes van alle wandel- en fietsroutes, verspreid over de Veluwe. Van de randmeren in het noorden, over de stuwwallen en zandgronden van het Veluweplateau tot het coulisselandschap en de rivieren in de vallei.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Van Kootwijkerzand tot Posbank

En dus kun je je fietshart ophalen op immense vlaktes van het Kootwijkerzand, in de wildernis van de Hoge Veluwe en het rustieke landgoed Oldenaller. De wandelroutes voeren je onder andere over de prachtige Planken Wambuis, door het lieflijke Renkums beekdal en over de paarse heide van de Posbank.

Natuur, flora & fauna

Maar dit is niet zomaar een wandel- en fietsgids. Het is een echte natuurgids. Zo staat hij boordevol informatie over de Veluwse natuur en geschiedenis, en de flora en fauna die je in elk gebied kunt ontdekken. Dat alles is gelardeerd met prachtige fotografie.

Tips om wild te spotten

Leuk zijn ook de vele tips om wild, vogels, vlinders, libellen, reptielen en amfibieën te vinden. De auteur zet ook de beste plekken op een rij voor bloeiende heide, herfstkleuren, wild kijken en nog veel meer.

Nominatie Jan Wolkers Prijs

Echt een boek om op lange winteravonden bij de open haard op te slaan. En je alvast te verheugen op alle wandel- en fietstochten die je straks met deze gids kunt maken. De gids is niet voor niets genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2017. Volgens Karina Wolkers is het “een gids om je eindeloos aan te verlustigen – zelfs zonder wandeling in de gezonde boslucht”.

Gratis route-app

Deze lijvige gids stop je niet direct in je achterzak. Gelukkig kun je gratis de handige app downloaden die speciaal voor deze gids is ontworpen. Daarin vind je alle routes terug, die je vervolgens met je smartphone kunt wandelen of fietsen zonder te verdwalen. De gedetailleerde kaartjes in de app schotelen je ook kort en bondig de wetenswaardigheden voor die je onderweg tegenkomt. De app zorgt er ook voor dat de routes in de gids (uit 2017) lekker actueel blijven.

Kortom: ik ga zeker meerdere routes uit deze gids doen. Ik verheug me er nu al op!

Samensteller Dirk Hilbers

De gids is samengesteld door Dirk Hilbers (1976). Hij is bioloog en oprichter van stichting Crossbill Guides, een organisatie die publieksbetrokkenheid bij natuurbescherming wil stimuleren. Daarnaast is hij de maker van Ecosim, een ecologie-simulatiegame, en geeft hij les aan de Universiteit van Amsterdam.

Gids bestellen?

De gids kost €24,95. Je kunt hem bestellen bij uitgeverij Crossbill Guides of bij Bol.com. Hij ligt ook in de boekhandel.

Bestel bij de uitgever >>

Bestel bij Bol.com >>

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>