Nieuwe routekaart Hollandse IJsselpad: wandelen langs de IJssel

Langs de Hollandse IJssel kun je prachtig wandelen. Het Hollandse IJsselpad volgt deze rivier die loopt tussen Utrecht en Rotterdam. Routebeschrijving plus leuke ‘IJssel-ommetjes’ vind je in de nieuwe toeristische wandelkaart die je gratis kunt downloaden.

Bekijk de gratis wandelkaart >>

Nieuwe routekaart Hollandse IJsselpad: wandelen langs de IJssel Van IJsselstein tot Krimpen aan den IJssel

Het Hollandse IJsselpad voert je in ruim 60 kilometer van de oorsprong van de rivier bij Het Klaphek in IJsselstein tot bij de halte van de waterbus in het Stormpolder Vloedbos in Krimpen aan den IJssel, waar hij de Nieuwe Maas induikt.

Schilderachtige stadjes

Onderweg langs de Hollandse IJssel vind je een verleidelijke combinatie van historie, natuur en weidse uitzichten. De route voert door tal van landschappen en natuurgebieden. Zo wandel je door de veenweides rond de schilderachtige stadjes Haastrecht en Oudewater. Ook volgt de route de Hollandsche Waterlinie, met alle spannende verhalen die daaraan verbonden zijn.

Lange afstanden & ommetjes

Ben je een langeafstandsloper? Dan kun je de route in twee trajecten afleggen: 37 en 25 km. Natuurlijk kun je het pad ook in kortere stukken opknippen. En voor wandelliefhebbers die liever een kleiner rondje maken, biedt de kaart 11 ommetjes. De routes zijn aangegeven met de knooppunten van het wandelroutenetwerk. Daardoor volg je heel simpel het juiste pad.

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

Historische feiten & weetjes

De gedetailleerde wandelkaart biedt naast de wandelroutes ook interessante historische feiten en leuke weetjes. Je leest over het ontstaan van de rivier, de sluizen die je passeert en de recreatiemogelijkheden op of rond het water. Denk aan het maken van een rondvaart in een sloep of een historische wandeling.

Interesse in de wandelkaart?

Kijk voor de gratis pdf op de website Hollandscheijsselaltijdanders.nl. De kaarten zijn binnenkort ook in de omgeving verkrijgbaar voor 2 euro.

Bekijk de gratis wandelkaart >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkers De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy