Wandelen is niet sexy

Wandelen is niet sexy

Niet sexy? Wij zijn het daar natuurlijk niet mee eens!

Laat ik maar met de deur in huis vallen: wandelen is geen sexy bezigheid. De wandeloutfit bijvoorbeeld roept niet bepaald verlangens op naar woeste nachten. Rugzakjes en nordic walking sticks zijn zo ongeveer de minst opwindende hulpstukken die je maar kunt verzinnen. En als je weleens een wandelgroep op je pad treft, denk je eerder aan Prozac dan aan Love Potion No. 1 (of beledig ik nu iemand?).

Overeenkomsten met seks

Toch is het gek, want er zijn nogal wat overeenkomsten tussen wandelen en seks. Misschien ligt het aan mij, maar ik kan enorm opgewonden raken van intieme slingerpaadjes door dichte bossen. Of geef ik mezelf nu te veel bloot?

Gelukzalig gevoel

Nog zo eentje: ontmoet ik al wandelend bijzondere dieren, dan gaat m’n hart sneller kloppen en kriebelt een gelukzalig gevoel diep in m’n onderbuik. Als het te plastisch wordt moet je het maar zeggen.

Pieken en dalen

En zeg nou zelf: tijdens een mooie wandeling raak je volledig in het hier en nu, je voelt je vrij, je komt in een flow. En na afloop voel je je behaaglijk loom en ontspannen. Ik denk dan: seks! seks! seks! Om nog maar te zwijgen van wandelen in de bergen: al die pieken en dalen, say no more. Maar terug naar het startpunt: wandelen is niet sexy. Vijf redenen waarom dat zo is. Reacties zijn welkom (maar hou het wel een beetje netjes graag).


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

3.9/5 Waardering (7 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!