Lofzang op Groene Wissels

Lofzang op Groene Wissels

Bob Gaster van Wandelsportmagazine belde mij: hij gaat een artikel schrijven over Groene Wissels. En omdat ik grote fan ben van deze wandelingen wilde hij weten wat ik er zo leuk aan vind.

Inderdaad, ik ben een van de vele enthousiaste wandelaars van Groene Wissels, wandelingen door heel Nederland waarvan er nu al ruim 350 beschreven staan op Wandelzoekpagina.nl. Dat enthousiasme steek ik niet onder stoelen of banken: ik heb er op Frankwandelt.nl bijna dertig beschreven. Wat is er zo leuk aan?

Meanderende paadjes

Ongetwijfeld een van de sterkste troeven van de Groene Wissels zijn de paadjes. Of je nou door de dichte bossen van de Veluwe loopt, of in de Castricumse duinen: altijd treden de Wissels buiten gebaande paden. En waar het maar kan laten ze asfalt links liggen.

Kruip-door-sluip-door-paadjes

Je schiet onverwachte slingerweggetjes in, trekt via nauwelijks zichtbare sporen dwars over de heide, klimt een gammel hekje over en stapt door duister bos via overwoekerde kruip-door-sluip-door-paadjes.

Meanderende paadje langs Aalscholvermeer

Het knappe van de Wissels is dat ook als je in overbekend gebied komt, je altijd onbekende paadjes betreedt. De Waterleidingduinen bijvoorbeeld. Ik kom er al twintig jaar en dacht dat ik elk paadje daar wel een keer gelopen had. Maar nee hoor, dat heerlijke, meanderende paadje langs het Aalscholvermeer, dat kende ik nog niet.


Cameranu: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera's en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!