Lievelingsplek in de duinen

Vlak langs de bekende NS-wandelroute van Santpoort-Noord naar Overveen kom je langs een schitterend dal in de duinen. In de loop der jaren is dit mijn lievelingsplekje geworden. Het is er stil, geen mens te bekennen, en wat een uitzicht over golvende duinen naar de zee.

Intiem dal met een onverwachte gast

Vos in de Midden-HerenduinenMijn lievelingsplekje ligt van het pad af: je klimt een stukje door wit zand naar een duintopje omgeven door zacht wuivend helmgras. Ga je het topje over, dan sta je opeens voor een bebost, intiem dal. In een klein duinpannetje zit je lekker uit de wind. Ik eet er vaak een appeltje en kijk mijmerend het dal in.

Wild avontuur

Ooit beleefde ik er een wild avontuur, nou ja bij wijze van dan. Ik klom nietsvermoedend het hoge duintopje over, en net toen m’n reebruine ogen over het topje schoven, zag ik daar op twee meter afstand een vos, met een prachtige roodbruine vacht.

Sierlijke bewegingen

De vos keek me recht aan over z’n linker vossenschouder, aarzelde twee halve knipogen lang, en schoot er toen als een haas vandoor. Met buitengewoon sierlijke bewegingen en een golvende staart daalde hij af naar het dal.

Is de vos thuis?

Ik volgde hem zeker een halve minuut met m’n ogen voor hij in de diepte van het dal tussen het struikgewas verdween. Mooi gezicht, ik denk er nog regelmatig aan terug. En altijd als ik het topje overschuif is er die verwachting: zit de vos misschien op mijn lievelingsplek op mij te wachten?

Heb je ook een lievelingsplek in de natuur?

Als je ook een lievelingsplekje hebt in de natuur, dan hoor ik er graag over. Reageer op dit blogje, en als je foto's hebt, laat het dan even weten via het Contactformulier. Ik kijk uit naar jullie lievelingsplekken!

Duinwandeling maken?

En wil je een lekkere duinwandeling maken? Kijk dan eens op Frankwandelt.nl/duinen.

Bekijk een filmpje van mijn lievelingsplek


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!