De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Lievelingsplek in de duinen

Vlak langs de bekende NS-wandelroute van Santpoort-Noord naar Overveen kom je langs een schitterend dal in de duinen. In de loop der jaren is dit mijn lievelingsplekje geworden. Het is er stil, geen mens te bekennen, en wat een uitzicht over golvende duinen naar de zee.

Vos in de Midden-HerenduinenIntiem dal met onverwachte gast

Mijn lievelingsplekje ligt van het pad af: je klimt een stukje door wit zand naar een duintopje omgeven door zacht wuivend helmgras. Ga je het topje over, dan sta je opeens voor een bebost, intiem dal. In een klein duinpannetje zit je lekker uit de wind. Ik eet er vaak een appeltje en kijk mijmerend het dal in.

Wild avontuur

Ooit beleefde ik er een wild avontuur, nou ja bij wijze van dan. Ik klom nietsvermoedend het hoge duintopje over, en net toen m’n reebruine ogen over het topje schoven, zag ik daar op twee meter afstand een vos, met een prachtige roodbruine vacht.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

Sierlijke bewegingen

De vos keek me recht aan over z’n linker vossenschouder, aarzelde twee halve knipogen lang, en schoot er toen als een haas vandoor. Met buitengewoon sierlijke bewegingen en een golvende staart daalde hij af naar het dal.

Is de vos thuis?

Ik volgde hem zeker een halve minuut met m’n ogen voor hij in de diepte van het dal tussen het struikgewas verdween. Mooi gezicht, ik denk er nog regelmatig aan terug. En altijd als ik het topje overschuif is er die verwachting: zit de vos misschien op mijn lievelingsplek op mij te wachten?

Duinwandeling maken?

Wil je een lekkere duinwandeling maken? Kijk dan eens op Frankwandelt.nl/duinen.

Filmpje van mijn lievelingsplek

 

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>