Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl
Black Friday & Manic Monday bij CameraNU.nl

Ich bin ein Franken!

Prachtige wandeling door het Altmühltal in Duitsland

De vallende bladeren, diepe herfstkleuren en mistige ochtenden van de herfst kun je toch het beste wandelend beleven. Het Zuid-Duitse Altmültal leent zich daar uitstekend voor: een prachtig weids dal met een rijke historie. De schrik van een lekke band op de Autobahn is in de heuvels van de Beierse streek Franken snel vergeten. Ik kom tot rust, kruip de eerste nachten rond negenen onder het dons, en voel me soms echt bruisen van energie.

Na een regenachtige start breekt de zon door. Die is in dit jaargetijde echt anders dan in de zomer. Benauwd wordt het niet, het blijft aangenaam koel.

Vreemd hoe je, weg van de drukte, opeens oog krijgt voor het kleine: het kevertje dat neerdaalt op je boek, de geurige bosaardbeitjes tussen de bladeren, allerlaatste vlinders naarstig op zoek naar allerlaatste bloemen.

En vreemd – maar eigenlijk ook gewoon – om de vriendelijkheid van de Duitse plattelanders te ervaren. Voorbijgangers die me de weg willen wijzen als ik even aarzel welk pad ik zal nemen. Een oude man op een oude fiets die stopt voor zomaar een praatje. Sind sie von hier? vraag ik. Met de borst vooruit zegt hij trots: Ich bin ein Franken! Mijn antwoord luidt natuurlijk: Und ich bin ein Frank! Ga naar de beschrijving van deze wandeling.


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!