De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
Boek een heerlijk vakantiehuisje op Natuurhuisje.nl

Ich bin ein Franken!

Prachtige wandeling door het Altmühltal in Duitsland

De vallende bladeren, diepe herfstkleuren en mistige ochtenden van de herfst kun je toch het beste wandelend beleven. Het Zuid-Duitse Altmültal leent zich daar uitstekend voor: een prachtig weids dal met een rijke historie.

De schrik van een lekke band op de Autobahn is in de heuvels van de Beierse streek Franken snel vergeten. Ik kom tot rust, kruip de eerste nachten rond negenen onder het dons, en voel me soms echt bruisen van energie.

Na een regenachtige start breekt de zon door. Die is in dit jaargetijde echt anders dan in de zomer. Benauwd wordt het niet, het blijft aangenaam koel.

Vreemd hoe je, weg van de drukte, opeens oog krijgt voor het kleine: het kevertje dat neerdaalt op je boek, de geurige bosaardbeitjes tussen de bladeren, allerlaatste vlinders naarstig op zoek naar allerlaatste bloemen.

En vreemd – maar eigenlijk ook gewoon – om de vriendelijkheid van de Duitse plattelanders te ervaren. Voorbijgangers die me de weg willen wijzen als ik even aarzel welk pad ik zal nemen. Een oude man op een oude fiets die stopt voor zomaar een praatje. Sind Sie von hier? vraag ik. Met de borst vooruit zegt hij trots: Ich bin ein Franken! Mijn antwoord luidt natuurlijk: Und ich bin ein Frank! Ga naar de beschrijving van deze wandeling.

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (4 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>