De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Help, mijn website zit in de Google Sandbox | Tips SEO & Traffic

Heel gek: een paar weken geleden heb ik mijn nieuwe website Frankwalks.com gelanceerd. Ik heb natuurlijk alles uit de kast getrokken om de website goed geïndexeerd te krijgen door Google zodat mijn pagina's getoond worden in de zoekresultaten. Nu blijkt dat mijn website wel geïndexeerd is, maar dat hij een tijd in de Google Sandbox heeft gezeten, en dus niet getoond werd in zoekresultaten.

De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl

De Sandbox: een virtuele wachtruimte

Wat is die Sandbox en waarom plaatst Google websites hierin? Het principe is heel eenvoudig. Google wil dat nieuwe websites zich eerst bewijzen voordat ze een prominente plaats in de zoekresultaten krijgen. Google wil de kat uit de boom kijken dus en plaatst nieuwe sites in een soort virtuele wachtruimte: de Sandbox. Zou ik ook doen, want dat voorkomt dat je zoekresultaten vervuild raken met allerlei sites die er later een puinhoop van maken. Vaak komt het ook voor dat je nieuwe website eerst wel goed wordt gevonden, en dan plotseling niet meer zichtbaar is in de zoekresultaten. Dan heeft Google hem bij nader inzien in de Sandbox geplaatst: even kijken wat voor vlees we in de kuip hebben.

Keihard bewijs voor Sandbox

Google heeft nooit het bestaan van deze Sandbox toegegeven. Maar eigenlijk zijn alle SEO-specialisten het wel met elkaar eens dat de Sandbox wel degelijk bestaat. En ik heb nu het keiharde bewijs. Ik heb namelijk het volgende blogje geschreven op mijn nieuwe Engelstalige website: https://www.frankwalks.com/websites-seo/how-to-rank-higher-in-google-tips-for-seo-popular-topic De kop en paginatitel van dit artikel zijn identiek: HOW TO RANK HIGHER IN GOOGLE? | TIPS FOR SEO | POPULAR TOPIC

Welke pagina's zijn geïndexeerd door Google?

Gisteren onderzocht ik even welke pagina's van Frankwalks.com al waren geïndexeerd door Google. Dit kun je doen door in te typen in Google: site:frankwalks.com. Bovenstaande pagina stond tot mijn grote vreugde al bij de geïndexeerde pagina's. Maar toen ik in Google zocht op de paginatitel, kwam mijn pagina niet tevoorschijn. Niet op plek 1, niet op plek 100, niet op plek 100.000. Ik heb dit gecheckt door delen van de paginatitel tussen aanhalingstekens te plaatsen, dus zo: “HOW TO RANK HIGHER IN GOOGLE?” “TIPS FOR SEO” “POPULAR TOPIC”.

Geen enkele treffer in Google

Dagenlang gaf deze woordencombinatie geen enkele treffer in Google. Dit bewijst dat Google deze pagina, en waarschijnlijk mijn hele website in de Sandbox had geplaatst. Inmiddels wordt die pagina wel gevonden, maar hij staat nog zeer laag in de zoekresultaten, terwijl hij behoorlijk SEO is.

Kun je ontsnappen uit de Sandbox?

Is hier iets aan te doen? Verdomd weinig. Er is verder ook niet zoveel aan de hand. Na het starten van een nieuwe website ben je meestal een periode niet goed vindbaar in Google. Ga gewoon lekker verder met het promoten, uitbouwen en optimaliseren van je website, dan komt het allemaal goed.

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenMooiste huisjes middenin de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust.

Bij veel huisjes is ‘contactloos verblijf’ mogelijk. Dit houdt in dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. Wel zo veilig!

Bekijk de mooiste natuurhuisjes >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

4.6/5 Waardering (5 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>