Handgemaakte keramieken beeldjes, schalen, lampjes, cadeaus

Kunst raakt op een niveau dat het denken overstijgt. Wandelend door een museum ervaar ik de kracht van foto's, schilderijen, beelden. Ze brengen iets bij me in beweging. Ik sla aan het fantaseren, schiet in de lach, word ontroerd. Dat effect heeft ook het werk van een Nederlandse kunstenares op mij: Marsha Metselaar. Ze maakt bijzondere beeldjes van keramiek. Ontwapenende, humoristische werken zijn het.

Keramieken beelden van kunstenares Marsha Metselaar

Fascinerend kunstproject De Bus

Haar grootste project, De Bus, kwam ik tegen bij een bezoek aan de Open Atelier-route in Amsterdam Oost. De Bus trok veel belangstelling van bezoekers, en was op dag 1 publieksfavoriet. Wat ze zagen: een fascinerend autobusje van keramiek temidden van een landschap met bomen. Het is zo'n superleuk busje waarmee je direct op vakantie zou willen. Het tafereeltje doet verlangen naar verre reizen, vreemde oorden. Naar India bijvoorbeeld en dan het land doorkruisen, met niets bij je behalve die Bus en zeeën aan tijd.

Bijzonder kunstwerk van keramiek en porseleinVerstilde gezichten

Kijk eens goed naar het busje. Vier passagiers telt het. Op het eerste gezicht ziet het er daarbinnen best gezellig uit. Lekker met z'n allen op reis. Maar kijk nog eens goed. Op het tweede gezicht gaat er iets vervreemdends uit van de inzittenden. Verstilde gezichten, alsof ze niet van deze wereld zijn. Maar tegelijk zijn ze heel menselijk. Ook een grappige hond reist mee in de bus en hangt met z'n kop uit het raam.

Beeldjes van keramiek

En die verstilling, dat bijna niet menselijke, dat vervreemdende, zie je in veel van het werk van Marsha Metselaar. De keramieken werkjes, met zorg en aandacht gemaakt, beelden vaak mannen of vrouwen uit met mooie lichamen. Maar het lijkt of ze het aardse hebben verlaten. Ze ogen vergeestelijkt, afkomstig van een gedroomde planeet.

Vogelvrouwtje: handgemaakt beeldje van keramiek op een boomtakLampjes & vogelvrouwtjes

Marsha maakt ook ander werk. Schalen in de vorm van grote doopvontschelpen. Bijzondere lampjes met bungelende damesbenen waarvan je spontaan in de lach schiet. En 'vogelvrouwtjes': keramieken beeldjes van vrouwen die als een vogel op een tak zitten. Ook al zo geestig.

Kunst van Marsha kopen?

Schoonheid verdient een breed publiek, vind ik. Alle kunst van Marsha is te koop. Ben je geïnteresseerd?

Foto's van Marsha's beeldjes

Bekijk hieronder foto's van de kunstwerken van Marsha Metselaar. Klik op de foto's voor een vergroting.

Bekijk een leuk filmpje van De Bus in actie


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!