Osprey Aether 70: mijn nr. 1 trekkingrugzak!

Osprey Aether 70: mijn nr. 1 trekkingrugzak!

Op een trektocht sjouw ik al snel bijna 20 kilo mee. Een goede rugzak is dan een eerste levensbehoefte. De gloednieuwe Osprey Aether 70 mocht ik een paar dagen testen. En ik ben verkocht. Met een kwart eeuw hike-ervaring is dit mijn beste trekkingrugzak tot nog toe!

Beste dagrugzakken voor wandelaars

Beste dagrugzakken voor wandelaars

Wat zijn de beste dagrugzakken voor wandelaars? Rugzakjes waar je veel in kwijt kunt en die toch comfortabel dragen op een lange wandeldag. Frankwandelt vergelijkt alle reviews en schiet te hulp met deze Top 10.

Beste wandel-GPS-en van 2021

Beste wandel-GPS-en van 2021

Wandelen met een navigatiesysteem, ik ben er inmiddels aan verslaafd. Als je er aan gewend bent, is het supermakkelijk. Verdwalen is onmogelijk, en er zijn vele duizenden gratis GPS-tracks van fraaie wandelingen. Wat zijn de beste GPS-systemen om mee te wandelen?

Review van Arc'teryx Alpha FL Jacket | Regenjas met Goretex Pro

Review van Arc'teryx Alpha FL Jacket | Regenjas met Goretex Pro

Een maand geleden heb ik de Arc'teryx Alpha FL Jacket gekocht bij Bever in Amsterdam. Een op het oog en voor het gevoel heel gaaf en licht jasje, en toch robuust uitgevoerd met de stevigste versie van Goretex: Goretex Pro. Met de heftige regen van de laatste tijd heb ik hem kunnen testen. Hoe bevalt deze Goretex regenjas van Arc'teryx?

Review van Haglofs Goretex Jassen

Review van Haglofs Goretex Jassen

Haglofs Goretex regenjassen: ze zitten fantastisch, ze zien er prachtig uit, maar de kwaliteit laat te wensen over. Als je iets van een Goretex regenjas verwacht is het toch wel dat hij de regen buiten houdt. Ik heb nu achter elkaar twee keer een Haglofs Goretex regenjas gehad die niet deugde: beide jassen gingen ver voor hun tijd flink lekken. Ligt het aan Haglofs of ligt het aan Goretex?

Osprey Kestrel 48: robuuste én lichte trekkingrugzak

Osprey Kestrel 48: robuuste én lichte trekkingrugzak

De Osprey Kestrel 48 heeft zich al jaren bewezen. Geliefd door wandelaars, op handen gedragen door reviewers. De gloednieuwe versie is nóg weer beter. Perfecte rugzak voor korte wandeltrekkings met tent. Of voor lange huttentochten. Het was mijn keuze voor een pelgrimstocht naar Rome die ik heb ondernomen!

Osprey Skarab 34: robuuste én lichte rugzak

Osprey Skarab 34: robuuste én lichte rugzak

De Osprey Skarab 34 is de ideale rugzak voor wandelweekendjes. Flink wat groter dan de doorsnee dagrugzak is hij, maar toch heerlijk licht. Het is een eye catcher met een stijlvol slank design. Verder is het een echte Osprey: duurzaam en boordevol handige features. Boven- en zijvakken, ingebouwde regenhoes, een compartiment voor je CamelBak en nog veel meer. Hoe goed is hij? Ik nam hem onder de loep.

Osprey Archeon 25: stoere wandelrugzak | Review

Osprey Archeon 25: stoere wandelrugzak | Review

De Osprey Archeon 25 is een heerlijk robuuste dagrugzak waarmee je ook goed een weekend op pad kunt. Met z’n strakke, minimalistische design ziet hij er stijlvol uit. Anders dan veel andere Osprey’s heeft hij weinig vakken. Benieuwd naar mijn ervaringen?

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>