Winnaar Wandeltrofee 2016: ‘Geopaden op de Stuwwal’

‘Geopaden op de Stuwwal’: winnaar Wandeltrofee 2016
‘Geopaden op de Stuwwal’: winnaar Wandeltrofee 2016

De wandelgids ‘Geopaden op de Stuwwal’ heeft de Wandeltrofee 2016 voor de beste wandelroute van Nederland gewonnen. De wandelgids voert je in 12 prachtige wandelingen door de omgeving van Kleve, Mook, Groesbeek, Beek-Ubbergen en Nijmegen. Snel maar eens gaan wandelen daar!

Wandeltrofee 2016

De winnaar van de Wandeltrofee 2016 werd bekend gemaakt op de Nederlandse editie van de Fiets en Wandelbeurs 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht. De Wandeltrofee 2016 werd op 20 februari 2016 uitgereikt aan de auteurs van de winnende gids: Henk Blaauw, Lex Kempers, Jo Louppen en Jan Noordik.

Met kop en schouders

Volgens de jury stak de wandelgids met kop en schouders boven de andere wandelpublicaties uit. “Een fraai uitgegeven gids over een boeiend thema. De auteurs, (ex-)wetenschappers verbonden aan de Radboud Universiteit, weten hun kennis van de geologie van het landschap op voortreffelijke wijze over te brengen. De informatie is helder en beknopt en leidt nergens af van waar het in essentie om gaat: de wandeling.” Klinkt helemaal super!

 

Geologische fenomenen

De geopaden leiden door het stuwwal-gebied in de Duits-Nederlandse grensstreek. Terwijl je door de natuur loopt, kom je onderweg geologische fenomenen tegen, met uitleg op informatiepanelen. Lekker wandelen en leren tegelijk dus.

Oeroud landschap

“Aan de hand van de uitgave leer je als wandelaar dit oeroude landschap, gevormd in de voorlaatste ijstijd ruim 160.000 jaar geleden, als het ware lezen”, aldus juryvoorzitter Joost Vermeulen. Dat de routes in het veld niet zijn gemarkeerd, leidt volgens Joost nergens tot verwarring. “Met deze gids in de hand zijn alle wandelingen prima te volgen. Bovendien is er een prima website waarop de tracks te downloaden zijn.”

Zes genomineerden

De wandelgids ‘Geopaden op de Stuwwal’ was een van de zes genomineerden. Naast de winnaar waren nog twee wandelgidsen genomineerd: ‘Natuurparels in Midden-Limburg’ en ‘Op pad in Rotterdam’. Nieuw dit jaar waren twee wandelnetwerken: Hof van Delfland en Groene Hart.

Fiets en Wandelbeurs: 23.000 bezoekers

De Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee het wandelen in binnen- en buitenland wil stimuleren. De Nederlandse editie van de Fiets en Wandelbeurs kende dit jaar een recordaantal bezoekers. Meer dan 23.000 bezoekers bezochten de Utrechtse Jaarbeurs in het weekend van 20 en 21 februari.

Praktische informatie

'Geopaden op de stuwwal' kost €12,95 (verzendkosten: €1,95) en is een uitgave van Uitgeverij Matrijs.


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

FOX Verre Reizen van ANWB

Maak een verre reis met FOX Verre Reizen van ANWBZin in een zalige verre reis, maar geen zin om die zelf organiseren? FOX Verre Reizen van ANWB is de betrouwbare specialist. Wereldwijd aanbod van droomreizen.

  • Reizen in een groep, samen, met vrienden of als single
  • Verre rondreizen, ruim 50 landen
  • Goede kwaliteit, scherpe prijs
  • Winnaar Vakantie Award 2016!

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!