De mooiste vakantiehuisjes op Natuurhuisje.nl
De mooiste natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl

Waterlandse Poldertocht: zondag 30 juni 2019

Waterlandse Poldertocht: zondag 30 juni 2019

Het wandelevenement ‘Waterlandse Poldertocht’ is dit jaar op zondag 30 juni 2019. Een prachtige wandeltocht door het mooie Waterland ten noorden van Amsterdam. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden. Vorig jaar deden liefst 1000 wandelaars mee!

Wandelingen voor jong & oud

De ijsverenigingen van Zuiderwoude en Broek in Waterland organiseren voor de vierde keer de Waterlandse Poldertocht: 3 wandelroutes door polder- en boerenland in schaatssfeer! De wandelroutes komen langs de pittoreske dorpjes van Waterland-Oost, zijn inclusief bootovertochten en voeren over weilanden, boerenerven en dijken, die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek.

Stempels en plezier op de boerderij

Geen schaatstocht zonder stempelkaart, dus tijdens deze Waterlandse Poldertocht verzamelen deelnemers stempels op een stempelkaart. De stempelkaart krijg je mee bij het startpunt. De stempelposten bevinden zich op de pauzeplekken op het boerenerf met koek en zopie, streekproducten, proeverijen en muzikale vrolijkheid.

Waar en wanneer?

Het start- en finishpunt in Waterland-Oost is op melkveehouderij Dobber aan de Gouw 18 in Zuiderwoude. De start is op zondagochtend 30 juni, starttijden zijn afhankelijk van de te wandelen afstand. Deelnemers schrijven zich eerst in en ontvangen een route- en stempelkaart. Vooraf inschrijven is niet mogelijk. De routes worden aangegeven met routepaaltjes. Bij de finish krijgen de wandelaars bij inlevering van de stempelkaart een leuke herinnering. Kosten zijn €7,50 per deelnemer voor alle afstanden (kinderen t/m 12 jaar gratis). Parkeren is gratis.

Drie afstanden

  • Korte route 7,5 KM – starttijd tussen 9:00 en 13:00
  • Middellange route 13 KM – starttijd tussen 9:00 en 13:00
  • Lange route 19 KM – starttijd tussen 9:00 en 12:00

Meer informatie?

Op de Facebookpagina van de Waterlandse Poldertocht vind je meer informatie.

Bekijk de Facebookpagina >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkersDe beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

Ga avontuurlijk wandelen met SNP

Bekijk de wandelreizen van SNP Actieve wandelreizen over de hele wereld, SNP is er in gespecialiseerd. Ik heb veel gereisd met SNP en bewaar koffers prachtherinneringen!

  • Groepsreizen: in klein gezelschap met deskundige reisleiding
  • Individuele reizen: alleen of met je eigen reisgezelschap
  • Lichte tochten, wildernistrekkings & natuurexpedities

Individuele wandelreizen >>

Wandelreizen met een groep >>

Beste camera’s & kijkers

Beste camera's, verrekijkers en objectieven van dit momentOp zoek naar een nieuwe camera, verrekijker of objectief? Het beste van het beste heb ik voor je op een rij gezet in mijn toplijsten. Neem een kijkje!

Jouw huisje middenin de natuur

Bekijk de mooiste huisjes middenin natuurgebiedenOp Natuurhuisje.nl vind je unieke vakantiehuisjes middenin de natuur. In een natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan. Je komt helemaal tot rust te midden van de natuur.

  • Middenin unieke natuurgebieden
  • Weg van de massa
  • Niet op een groot vakantiepark

Bekijk alle natuurhuisjes >>